Foto: stock.xchng
Divi Dienvidkorejas futbolisti, kuri iesaistīti valsts futbola čempionāta - "K-League" - spēļu ietekmēšanas skandālā, izdarījuši pašnāvību.

Viens no galvenajiem spēļu ietekmēšanas skandāla dalībniekiem 30 gadus vecais Čuns Jongvans, kurš pārstāvēja Seulas "United" komandu, tika atrasts kādas viesnīcas istabā pakāries.

Netālu no viņa policija atrada zīmīti, kurā bija teikts: "Piedodiet! Man kauns par piedalīšanos maču sarunāšanā."

Pirms tam viņš pārstāvēja citu Korejas komandu "Hyundai Motor", kuru pameta, lai izvairītos no iestāšanās armijā.

Pirms tam maijā pašnāvību izdarīja arī Inčhonas "United" spēlētājs Juns Givons, kuram bija 23 gadi.

Viņš komandas autostāvvietā noindējās ar oglekļa monoksītu un uz mašīnas sēdekļa atstāja aploksni ar vienu miljonu vonu (455 latiem).

Kā ziņots, K-League" varētu beigt savu pastāvēšanu, ja tas tiks iesaistīts vēl vienā korupcijas skandālā.

Kā ziņots, DPFL desmit no 11 apsūdzētajiem futbolistiem piespriedusi mūža diskvalifikāciju. Viņus prokuratūra bija apsūdzējusi spēļu rezultātu ietekmēšanā. Vēl vienam apsūdzētajam futbolistam tika piespriesta diskvalifikācija uz pieciem gadiem.

Futbolisti bija apsūdzēti par naudas saņemšanu no starpniekiem, kuri aprīlī centās ietekmēt vietējā čempionāta divu spēļu rezultātus.

Zīmīgi, ka astoņi no apsūdzētajiem spēlētājiem pārstāv "K-League" komandu Tedžonas "Citizen". Viens futbolists esot saņēmis 120 miljonus vonu (54 600 latu) un iegūto naudas summu sadalīja ar pārējiem septiņiem komandas biedriem.

Tika ietekmēts 6.aprīļa spēles, kurā "Citizen" ar 0:3 piekāpās Pohangas "Steelers" komandai, rezultāts.

Jau vēstīts, ka komandas "Gwangju" spēlētājs no starpnieka saņēma 100 miljonus vonu (45 500 latu) par spēles rezultāta ietekmēšanu mačā ar Pusanas "I'Park", taču nav zināms, vai nauda tika sadalīta starp vairākiem sportistiem. Tomēr ir skaidrs, ka spēle nebija godīga.

Tāpat apsūdzēts bija arī "Steelers" komandas futbolists. Viņš nepiedalījās 6.aprīļa spēlē, taču izdarīja likmes uz šī mača rezultātu pēc citu spēlētāju ieteikumiem.

Tāpat apsūdzības tika izvirzītas pret divām personām, kuras futbolistiem esot devušas naudas kukuļus.

Kopumā skandāla ietvaros esot arestēti vismaz pieci futbolisti.

LETA jau vēstīja, ka "K-League" vadība lūgs, lai tās spēlēm netiktu piedāvātas likmes totalizatoros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!