Foto: EPA/LETA
Starptautiskās futbola federācijas (FIFA) prezidents Zeps Blaters atvainojas par saviem izteikumiem saistībā ar rasisma izpausmēm, taču demisionēt tāpēc viņš negrasās, vēsta aģentūra AP.

Blaters intervijā raidsabiedrībai BBC sacīja, ka nožēlo, jo nav izvēlējies pareizos vārdus runājot par rasismu, tāpēc atvainojas visiem, kurus viņa teiktais aizvainojis. Blaters gan uzskata, ka šo izteikumu dēļ viņam nav jāatkāpjas no amata. "Tas būtu netaisni un pretrunā ar manu cīnītāja garu un raksturu," sacīja FIFA vadītājs, kuru šogad pārvēlēja amatā vēl uz četriem gadiem. Blaters arī uzsvēra, ka rasismam futbolā nav vietas un pret spēlētājiem, kas lietojuši rasistiskus izteicienus, nedrīkst būt nekādas tolerances.

Blaters trešdien televīzijas intervijā apgalvoja, ka rasisms futbola laukumā nav sastopams. Ja spēlētāji savstarpējā saziņā lieto rasistiskus izteicienus, tie jāaizmirst līdz ar rokasspiedieniem pēc spēles, uzskata FIFA prezidents.

Jau ziņots, ka aicinājumu atkāpties no amata Blateram veltīja Lielbritānijas sporta ministrs Hjū Robertsons. Pastāvīgais FIFA kritiķis Robertsons Blatera viedokli nosauca par pilnīgi nepieņemamu. Blatera teiktais liekot apšaubīt, vai viņa vieta ir pasaules futbola vadībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!