Foto: AP/Scanpix
Paragvajas prezidents Orsario Kartess ir parakstījis likumu par diplomātiskās imunitātes atņemšanu Dienvidamerikas Futbola savienības (CONMEBOL) mītnei, ziņo aģentūra "Reuters".

CONMEBOL mītne, kas atrodas Paragvajas galvaspilsētas Asunsjonas piepilsētā, šīs diplomātiskās priekšrocības baudīja kopš 1997. gada. Īpašums, kas nosaukts bijušā CONMEBOL prezidenta Nikolasa Leosa vārdā, aizņem 40 hektāru platību, tur atrodas konferenču centrs, pieczvaigžņu viesnīca, muzejs un helikopteru stāvlaukums.

Pirms tam lēmums par diplomātiskās imunitātes atņemšanu tika atbalstīts Paragvajas kongresā, bet ceturtdien, 25. jūnijā, šo likumu parakstīja prezidents un tas stājās spēkā. Līdz ar to varas iestādes varēs tur veikt kratīšanas.

Kā zināms, maijā FIFA piemeklēja plaša mēroga skandāls, kad Šveicē un ASV tika ierosinātas divas nesaistītas krimināllietas par korupciju, izspiešanu un naudas atmazgāšanu. Apsūdzēto vidū ir arī bijušais CONMEBOL prezidents Nikolass Leoss.

Leoss ar Paragvajas tiesas lēmumu atrodas mājas arestā, bet ASV varas iestādes uz Asunsjonu ir atsūtījuši pieprasījumu viņa izdošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!