Dalību Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāta 2017. gada sezonā noslēgušas turnīra vecākās grupas otrās divīzijas komandas, kur līdz finālam tika "Rīgas Futbola skola 2" un FK "Laidze/Talsu NSS" futbolistes. Aizraujošā cīņā zelta medaļas ar uzvaru pēcspēles sitienu sērijā sev nodrošināja rīdzinieces.

Čempionāta vecākajā grupā, kurā spēkojas 2002. dzimšanas gada un vecākas futbolistes, cīņas, ņemot vērā komandu potenciālo spēku samēru, norisinās divās divīzijās. Otrajā divīzijā 15 komandas iesākumā trīs apakšgrupās Talsos, Jelgavā, Rīgā, Priekuļos un Maltā aizvadīja viena apļa turnīru, bet pēcāk atkarībā no grupās ieņemtās pozīcijas kvalificējās turnīram par augstākajām vai zemākajām vietām.

Vispirms sestdien Talsu sporta hallē norisinājās turnīrs par 9.-15. vietu otrajā divīzijā, kur vislabāk veicās "Rīgas Futbola skola 1" komandai. Līdz ar to tā otrās divīzijas kopvērtējumā ierindojās tūdaļ aiz labāko astoņnieka, aiz sevis kā tuvākās sekotājas atstājot Rēzeknes novada BJSS un SK "Super Nova".

Savukārt dienu vēlāk, 26. februārī, turpat Talsu sporta hallē notika turnīrs par 1.-8. vietu. Sabraukums sākās ar nominālajām ceturtdaļfināla spēlēm, kurās FK "Laidze/Talsu NSS" ar 3:1 uzvarēja SK "Imanta", "Rīgas Futbola skola 3" ar 2:0 pārspēja FK "Iecava", "Rīgas Futbola skola 2" ar 2:1 apspēlēja "AFA Olaine", bet "Riga United FC 2" pēc 0:0 neizšķirta pēcspēles sitienos ar 3:2 uzvarēja "Lucavsala/LSAB". Pēcāk pusfinālos FK "Laidze/Talsu NSS" pārspēja "Rīgas Futbola skola 3" komandu ar 2:1, bet "Rīgas Futbola skola 2" ar 4:0 uzvarēja "Riga United FC 2". Divu Rīgas komandu duelī par trešo vietu "Rīgas Futbola skola 3" pārspēja "Riga United FC 2" ar 2:0, savukārt finālā 1:1 neizšķirtam sekoja pēcspēles sitienu sērija, kurā "Rīgas Futbola skola 2" ar 2:1 apspēlēja pērnās sezonas šī turnīra uzvarētājas no FK "Laidze/Talsu NSS" vienības.

Turnīra noslēgumā tika noteiktas arī komandu labākās spēlētājas, kuras kopā ar godalgoto vietu ieguvējām tika pie īpašām balvām no Latvijas sieviešu futbola patrona "Bella". Par visa turnīra labāko futbolisti tika atzīta Asnate Lindermane no FK "Laidze/Talsu NSS" komandas. Individuāli komandu labāko spēlētāju balvas saņēma Dana Ņikitina ("Rīgas Futbola skola 2"), Līga Brigmane (FK "Laidze/Talsu NSS"), Santa Smirnova ("Rīgas Futbola skola 3"), Darja Ļevikina ("Riga United FC 2"), Jana Višņevska (SK "Imanta"), Lana Osiņina ("AFA Olaine"), Dace Babre ("Lucavsala/LSAB"), Abita Tauriņa (FK "Iecava"), Signe Fūrmane ("Rīgas Futbola skola 1"), Laima Spūle (Rēzeknes novada BJSS), Juta Buklovska (SK "Super Nova"), Sabina Kadirova (SK "Babīte"), Diana Golubeva (FK "Jelgava/LLU") un Linda Broka (FK "Priekuļi").

Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāts no janvāra līdz martam norisinās četrās vecuma grupās. Ja iepriekšējā sezonā tajā piedalījās kopumā 39 komandas, tad jaunais sacensību sasaukums pulcē jau 51 komandu. Vecākajā grupā dalībnieku skaits pieaudzis par piecām vienībām, U-14 un U-12 vecuma grupās par attiecīgi četrām un trim komandām, bet jaunākajā grupā sacensībās startējošo vienību skaits nemainīgi ir astoņas.

Sacensību kalendārs paredz, ka dažādo vecuma grupu sabraukumi šajā sezonā norisinās Rīgā, Spuņciemā, Rēzeknē, Talsos, Jelgavā, Priekuļos, Maltā, Piņķos un Olainē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!