Foto: F64

Latvijas Futbola federācija (LFF) 18. decembra valdes sēdē izskatīja trīs kandidātus uz vīriešu futbola izlases galvenā trenera amatu, starp kuriem, bez darbā pieņemtā Slovēnijas trenera Slavišas Stojanoviča, bija arī federācijas sporta direktors Dainis Kazakevičs un bijušais "Riga FC" treneris Viktors Skripņiks.

Attiecīgās valdes sēdes protokolā sadaļa par nacionālās izlases treneru kandidātu izvērtēšanu sākotnēji nebija publiski pieejama. Tajā turklāt arī minēts lūgums "klātesošos šo informāciju publiskajā telpā neizpaust līdz lēmuma pieņemšanai, lai neapgrūtinātu pārrunu procesu ar potenciālajiem kandidātiem".

"Šodien vēl neizdevās pilnībā noslēgt šo jautājumu. Mums potenciālais treneris ir skaidri zināms, bet aktuālas ir viņa attiecības ar iepriekšējo darba devēju. Tās šobrīd nav atrisinātas, tāpēc būs kāds mirklītis jāpagaida," sacīja Gorkšs.

Kā vēlāk tapa zināms, nolūkots bija treneris Slaviša Stojanovičs, par kura iecelšanu amatā federācija publiski paziņoja 1. martā. Agrāk to izdarīt traucēja līgumsaistības ar Bulgārijas klubu Sofijas "Levski".

Taču 18. decembra sēdē valde tika iepazīstināta arī ar diviem citiem kandidātiem, ar kuriem līdz tam brīdim bija veiktas pārrunas.

Viens no tiem bija LFF sporta direktors un U-21 vīriešu izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs. Kazakevičs no 2004. līdz 2012. gadam trenēja futbola klubu "Jelgava" līdz speciālists sāka darbu federācijā. Treneris Latvijas U-21 izlasi vadījis kopš 2013. gada.

Sēdē izskatīta tika arī trenera Viktora Skripņika kandidatūra. Ukrainis vispirms kā profesionāls futbolists, tad jauniešu un dublieru komandas treneris, bet visbeidzot kā Vācijas bundeslīgas komandas galvenais treneris 22 gadus pavadījis Vācijas klubā "Werder Bremen".

Skripņiks 2018. gada Latvijas futbola virslīgas sezonas laikā pārņēma "Riga FC", ar kuru ukrainis triumfēja gan Latvijas meistarsacīkstēs, gan 2018. gada Latvijas Kausa izcīņā. Sadarbību ar galvaspilsētas komandu treneris pēc sezonas gan neturpināja.

"Izkristalizējies ir viens kandidāts," klāstīja Kaspars Gorkšs pēc valdes sēdes, šķietami norādot, ka sēdes laikā Stojanoviča kandidatūra atzīta par pārāku.

"Nebūtu korekti nosaukt šo uzvārdu, jo tas varētu viņam maksāt ar kaut kādām sankcijām. Domāju ka žurnālisti ir pietiekami erudīti, lai viegli noteiktu, kurš tas ir. Federācijai nebūs jāmaksā kompensācija viņa klubam. Tas (līguma laušana) trenerim pašam ir jāizdara. Ja runājam par trenera iepriekšējo līgumu un tā laušanu, es šajās sarunās neesmu iesaistīts."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!