Augstākās tiesas (AT) nolēmums lietā par Iekšlietu ministrijas lēmumu tā dēvētajā melnajā sarakstā iekļaut Krievijas pilsoni un veikalu tīkla "Fix Price" līdzīpašnieks Sergeju Lomakinu būs pieejams 1.jūlijā, informēja tiesā.

Iepriekš tiesas sēdē pieteicēja pārstāvji lūdza iekšlietu ministra lēmumu atcelt, savukārt Iekšlietu ministrijas pārstāve, Valsts drošības dienesta (VDD) pārstāvis un prokurore lūdza prasību noraidīt.

Iepriekšējā tiesas sēde šajā lietā notika 15.martā, kad AT uzklausīja procesa dalībniekus. Pasludinot atsevišķu tiesas sēdes daļu par slēgtu, tiesa iepazinās ar lietas materiāliem, tostarp atzinumiem, kas bija pārsūdzētā lēmuma pieņemšanas pamatā, kā arī iztaujāja Iekšlietu ministrijas un VDD pārstāvjus. Tiesa toreiz atlika lietas izskatīšanu, lai pieprasītu papildu informāciju no VDD.

Lomakins ir Krievijas pilsonis un zemo cenu veikalu tīkla "Fix Price" līdzīpašnieks, futbola kluba "Rīga" īpašnieks, Piņķu futbola stadiona un futbola infrastruktūras attīstītājs Latvijā, "Baltic Sport Group" patiesā labuma guvējs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!