Foto: F64
Latvijas "Optibet Virslīgas" futbola čempionāta sezonas sākums iecerēts 15. jūnijā, kad ieplānotas trīs spēles, liecina turnīra mājaslapā atrodamais spēļu grafiks.

Ministru kabineta sēdē ceturtdien lēma, ka no 10. jūnija iekštelpās varēs pulcēties līdz 100 cilvēkiem, bet pasākumos ārtelpās – līdz 300. Taču pagaidām par sporta pasākumi vēl nav atļauti, jo par tiem joprojām notiek diskusijas. Latvijas Futbola federācija (LFF) cer uz drīzām izmaiņām saistošajos valstiskajos rīkojumos, kas ļautu valsts augstākās futbola līgas sezonu uzsākt 15. jūnijā.

Tomēr "Optibet Virslīgas" mājaslapā jau atrodams spēļu kalendārs, un jau 15. jūnijā ieplānotas trīs spēles. Tiek plānots, ka RFS uzņems FK "Ventspils", BFC "Daugavpils" spēkosies ar FK "Liepāja", bet "Riga FC" tiksies "Valmiera FC".

Ceturtdien LFF izziņoja, ka virslīgas čempionāts notiks trīs apļos no jūnija līdz novembrim iepriekš paredzēto četru apļu vietā. Tiesa, "Optibet Virslīgas" mājaslapā publicētajā spēļu kalendārā ieplānotas 36. kārtas jeb četri apļi.

LFF mājaslapā katras virslīgas komandas profilā atrodamā informācija liecina, ka sezona ieplānota līdz 29. novembrim.

"Optibet" futbola virslīgas sezonai bija jāstartē 13.martā, bet dienu iepriekš tika paziņots, ka Latvijā ieviesīs ārkārtas stāvokli.

Šajā sezonā virslīgā startēs desmit komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, bet par divām vairāk nekā aizpērn. Laukumos šogad dosies "Riga", RFS, "Ventspils", "Valmiera", Jūrmalas "Spartaks", "Liepāja", "Jelgava", "Daugavpils", "Metta" un "Tukums 2000/TSS".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!