Foto: F64

Vairāki Latvijas futbolisti pēdējā pusgada laikā no Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) uzzinājuši pārsteidzošus jaunumus – pašiem nezinot, viņi nodarbināti biedrībā "Latvijas Futbola federācija" (LFF). LFF skaidro, ka tādējādi biedrība savedusi kārtībā grāmatvedību un daudzie dāvinājumu līgumi pārformēti par darba attiecībām.

LFF vēlme "sakārtot grāmatvedību" radījusi lieku stresu šīm personām, kurām nācies skaidroties ar VSAA un citām iestādēm. Papildus morālajām sekām, vairāki cilvēki cietuši finansiālus zaudējumus saistībā ar dažāda veida pabalstiem, ko bija jāsaņem no valsts. LFF amatpersonas no savas puses nevienā gadījumā, kas zināms portālam "Delfi", nav sniegušas detalizētu skaidrojumu ne pirms, ne pēc notikušā un pat nav uzskatījušas par vajadzību atvainoties cilvēkiem par sarūpētām problēmām.

Portāla "Delfi" rīcībā ir informācija par vairākiem pašreizējiem un bijušajiem Latvijas izlases futbolistiem, bet daudzi sportisti, iespējams, vēl nemaz nenojauš par "jaunajām darba attiecībām" ar LFF. LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks portālam "Delfi" skaidroja, ka visas situācijas ir "individuālas" un pārpratumi novērsti, tomēr vairāki notikušajā iejauktie apstiprināja, ka vēl joprojām neviens no LFF nav skaidrojis situāciju.

Sākotnēji LFF izvairīgi atbildēja uz jautājumu, vai futbolisti informēti pirms darbību veikšanas, bet vēlāk to atzina. "Nē, jautājums tika risināts individuāli. Lai izvairītos no tālākiem pārpratumiem, tiek organizēta papildus komunikācija ar iesaistītajiem operatīvai jautājuma sakārtošanai."

Portāls "Delfi" zina astoņus futbolistus, kuri saskārušies ar problēmām, tomēr viņu vārdi netiek atklāti. Kā argumentēja viens no uzrunātajiem futbolistiem, Latvijas futbola vide esot "tik saindēta", tāpēc paši futbolisti uztraucas, ka publiski pateiktais var skarbi atspēlēties turpmākajā karjerā gan kādā Latvijas klubā, gan valstsvienībā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!