Foto: AP/Scanpix

Pārliecinošu uzvaru Anglijas pēc spēka otrās līgas - "Championship" - čempionāta spēlē sestdien izcīnīja Latvijas izlases aizsarga un kapteiņa Kaspara Gorkša pārstāvētā "Reading" vienība, kas ar rezultātu 3:0 (1:0) viesos pārspēja "Millwall" komandu.

Gorkšs, kā jau pēdējā laikā ierasts, laukumā devās savas komandas sākumsastāvā. Viņš šoreiz aizvadīja pilnas 90.minūtes.

Pa vieniem vārtiem uzvarētāju labā guva krievu uzbrucējs Pāvels Pogrebņaks, aizsargs Alekss Pīrss un Vācijā dzimušais amerikāņu pussargs Daniels Viljamss.

Pēdējās piecās spēlēs "Reading" komanda guvis četras uzvaras, turklāt trīs no tām gūtas pārliecinoši - ar 7:1, 5:1 un 3:0.

Turnīra kopvērtējumā "Reading" futbolisti ar 47 izcīnītiem punktiem 29 cīņās joprojām saglabā sesto vietu, kas sezonas beigās nodrošinātu vietu izslēgšanas spēlēs, lai cīnītos par nokļūšanu premjerlīgā.

Savukārt pēc spēka trešās līgas - "League One" - čempionātā Latvijas U-21 izlases aizsarga Edija Joksta pārstāvētā Oldemas "Athletic" sestdien izbraukumā ar 1:0 (0:0) uzvarēja Svindonas "Town" komandu.

Joksts, kurš iepriekš veseļojies no kājas traumas, šim mačam nebija pieteikts.

Oldemas klubs čempionāta kopvērtējumā ar iekrātiem 33 punktiem 29 spēlēs ieņem 15.pozīciju 24 komandu konkurencē.

Savukārt Skotijas čempionātā arī trešajā spēlē pēc pievienošanās "Kilmarnock" komandai uz rezervistu soliņa palika aizsargs Vitālijs Maksimenko, bet viņa klubs savā laukumā cīnījās 2:2 (0:2) ar "Ross County".

Kā zināms, Latvijas futbolists šobrīd "Kilmarnock" komandai ir izīrēts no Anglijas "Championship" kluba Braitonas "Albion".

"Kilmarnock" vienība Skotijas čempionāta kopvērtējumā ar 25 spēlēs iekrātiem 26 punktiem atrodas astotajā pozīcijā 12 klubu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!