Foto: AP/Scanpix

Latvijas futbola izlases kapteinis Kaspars Gorkšs vienojies par īstermiņa līgumu ar Anglijas trešās līgas - "League One" - klubam Kolčesteras "United", liecina portāla "lsm.lv" rīcībā esošā informācija.

Kolčesteras klubs šobrīd ir viens no vājākajiem "League One" turnīrā, bet portāls min, ka Gorkšs komandas sastāvā laukumā varētu doties jau svētdien, kad vienība savā laukumā Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausa izcīņas otrajā kārtā tiksies ar Pīterboro "United", kas arī spēlē tajā pašā līgā.

Vēl pagājušajā nedēļā parādījās informācija, ka Gorkšs savu karjeru varētu turpināt Malaizijā, taču viņš ar "Sarawak" komandu tomēr nevienojās.

Gorkšs kopš šīs vasaras ir brīvais aģents, kad viņam noslēdzās līgums ar Anglijas otrās spēcīgākās līgas - "Championship" - komandu "Reading". Kopš tā laika viņš spēļu praksi guvis vienīgi Latvijas izlases rindās, kā arī trenējies ar pašmāju klubu "Skonto".

Gorkšs "Reading" vienībai pievienojās 2011.gadā, jau tajā pašā sezonā palīdzot vienībai iekļūt premjerlīgā. Šis viņam bijis trešais Anglijas klubs karjerā pēc kārtas, bet pērn viņš tika izīrēts vēl vienai "Championship" komandai Vulverhemptonas "Wanderers".

Karjeras laikā Gorkšs vietu premjerlīgā izcīnījis ne tika ar "Reading" komandu, bet arī ar Londonas "Queens Park Rangers" (QPR) vienību. Abos gadījumos gan latvietis pēc komandu iekļūšanas premjerlīgā pie lielas teikšanas netika.

Anglijā latvietis spēlēja kopš 2006.gada, bet pirms tam viņš pārstāvēja Latvijas komandas "Auda" un "Ventspils", kā arī spēlēja Zviedrijā.

Anglijas premjerlīgas čempionātā karjeras laikā Gorkšs paguva nospēlēt 14 mačus. Tāpat sešas reizes viņš iekļuva starp "Championship" turnīra kārtas labākajiem spēlētājiem.

Latvijas izlasē Gorkšs līdz šim aizvadījis 66 spēles, gūstot piecus vārtus.

Kolčesteras "United" ar 19 spēlēs izcīnītiem 17 punktiem "League One" kopvērtējumā ieņem 22.vietu 24 komandu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!