Foto: AP/Scanpix

Neveiksmi savā pēdējā šī gada Vācijas bundeslīgas spēlē sestdien piedzīvoja Latvijas izlases futbolista Artjoma Rudņeva pārstāvētā Hamburgas SV (HSV) komanda, kas, ielaižot vārtus kompensācijas laikā, ar 2:3 (1:0) savā laukumā piekāpās "Mainz 05" vienībai.

Rudņevs šo maču noraudzījās no rezervistu soliņa. Kopš oktobra beigām viņš laukumā devies vien vienā mačā.

Spēles rezultātu 21.minūtē atklāja HSV komandas turku pussargs Hakans Kalhanoglu, tomēr otrā puslaika sākumā "Mainz 05" labā precīzi sita japānis Šindzi Okazaki un Nikolajs Millers, pārņemot vadību.

11 minūtes pirms pamatlaika beigām HSV futbolistiem izlīdzinājumu panāca kapteinis Rafaels van der Vārts, bet jau kompensācijas laikā uzvaru viesiem ar saviem otrajiem vārtiem mačā izrāva Okazaki.

Rudņevs šosezon piedalījies vien septiņās bundeslīgas spēlēs, bet vārtus viņš vēl nav guvis. Pērn uzbrucējs izcēlās ar 12 precīziem raidījumiem.

Citā mačā sestdien zaudējumu piedzīvoja aizvadītās sezonas vicečempione Dortmundes "Borussia", kas ar 1:2 (1:2) savā laukumā piekāpās Berlīnes "Hertha". Uzvaras vārtus pirmā puslaika kompensācijas laikā guva Vācijā dzimušais tunisiešu uzbrucējs Sami Alažuī.

Tāpat neveiksmi cieta arī kopvērtējuma vicelīdere Leverkūzenes "Bayer", kas ar 0:1 (0:0) izbraukumā piekāpās Brēmenes "Werder". Vienīgos vārtus 74.minūtē guva Santjago Garsija.

Kopvērtējumā joprojām pārliecinošā līderpozīcijā ar 44 punktiem 16 spēlēs atrodas šī gada Eiropas labākā komanda Minhenes "Bayern", kas sestdien Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) klubu Pasaules kausa izcīņas finālā spēkosies ar Marokas spēcīgāko futbola klubu Kasablankas "Raja".

Otro vietu ar 37 punktiem 17 spēlēs ieņem "Bayer", bet pa 32 punktiem ir Dortmundes "Borussia" un Menhengladbahas "Borussia" komandām. Tomēr Menhengladbahas vienība svētdien spēkosies ar "VfL Wolfsburg", kas ar 29 punktiem pašlaik ieņem piekto vietu kopvērtējumā.

Tikmēr Rudņeva pārstāvētā HSV 17 spēlēs gūtiem 16 punktiem ieņem vien 14.pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!