Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas izlases futbolists Jānis Ikaunieks valstsvienības treniņos gūtā potītes savainojuma dēļ izlaidīs spēles vēl divu mēnešu garumā, ziņo Somijas medijs "Savon Sanomat".

Ikaunieks potītes savainojumu sākotnēji guva aprīlī, piedaloties Kuopio "KuPS" kluba treniņspēlē. Somijas klubā spēlējošais pussargs pārcieta potītes iekšējo saišu pārrāvumu, ziņoja medijs "Sportacentrs.com", kas mudināja prognozēt, ka futbolists laukumā varētu neatgriezties aptuveni divus mēnešus.

Kuldīdznieks gan jūnija sākumā pievienojās Latvijas izlasei uz trīs spēļu ciklu, valstsvienībai aizvadot Baltijas kausa izcīņu, kā arī viesojoties uz pārbaudes spēli Vācijā. Tiesa, pēc viena no pirmajiem treniņiem izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs atzina, ka Ikaunieks atsvaidzinājis savainojumu un nevienā no spēlēm laukumā nedosies.

Izlasē pārciestā savainojuma dēļ Ikauniekam pāris nedēļas bijis jāvalkā ģipsis, bet apmēram divus mēnešus viņš nevarēs doties laukumā, ziņo "Savon Sanomat" un "Veikkausliiga" čempionāta mājaslapa.

Jānis Ikaunieks jaunā kluba rindās piedalījies divās Somijas kausa izcīņas spēlēs, ar vārtu guvumu pusfinālā palīdzot vienībai sasniegt finālu, kurā tā bez savainotā Ikaunieka triumfēja pēcspēles sitienos. Savukārt vietējā čempionātā Ikaunieks piedalījies tikai vienā spēlē, kas tika aizvadīta maija izskaņā jeb īsi pirms izlašu "loga".

26 gadus vecais futbolists karjeras laikā spēlējis pašmāju klubos "Liepājas Metalurgs", FK "Liepāja" un RFS, kā arī "Metz", "Larissa" un "Stromsgodset" vienībās ārzemēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!