Latvijas futbola izlases spēlētāju sportiskā forma šobrīd ir dažāda, kas ņemts vērā arī treniņnometnes laikā, bet piektdien pret Lietuvu Baltijas kausa mačā laukumā tiks sūtīti šobrīd labākie futbolisti, pirmsspēles preses konferencē ceturtdien teica Latvijas valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

Viņš atgādināja, ka Baltijas kausa spēles katrai no trijām Baltijas valstīm vienmēr ir principiālas un ka visas trīs izlases pirms turnīra ir nospraudušas mērķi – uzvarēt. Treniņnometnes laikā ir aizvadīta arī savstarpējā spēle, un ir iegūts gana daudz informācijas par spēlētāju gatavību.

"Rītdienas spēlei gatavojam no kondīcijas un gatavības viedokļa optimālo sastāvu. Rīt laukumā sūtīsim 11 labākos futbolistus," sola treneris. "Esam gatavi demonstrēt kvalitatīvu futbolu un cīnīties par uzvaru."

Trīs spēlētāju veselības stāvoklis (savainojumi) izlases vadībai sagādā rūpes. Par viņu dalību rītdienas mačā vēl nav skaidrības – Jānis Ikaunieks, kurš trešdien atsvaidzināja savainojumu, Vladislavs Gutkovskis, kurš ar komandu vēl nav trenējies, un Raivis Jurkovskis, kurš trešdien mikrotraumas dēļ treniņā nepiedalījās.

Kazakevičs izceļ šī sabraukuma īpatnības: "Runājot par funkcionālo gatavību, tā diezgan būtiski atšķiras ne tikai starp Latvijas čempionātā spēlējošajiem izlases kandidātiem, kuri daži spēlē regulāri, daži ir kluba rotācijā un ar ne tik lielu spēļu praksi."

Viņš uzsver, ka burtiski katram futbolistam tika piemērota sava slodze, lai sagatavotu komandu rītdienas spēlei optimālā sastāvā.

"Mums ir pietiekami plaša informācija par Lietuvu. Uz otrdienas spēli ar Igauniju bijām aizsūtījuši izlases pārstāvi, kurš klātienē vēroja maču. Protams, mums bija arī video informācija. Esam to izanalizējuši un salīdzinājuši ar to informāciju, kas mums bija pirms šīs spēles," par gatavošanos spēlei ar dienvidu kaimiņiem stāsta Kazakevičs, piebilstot, ka arī Lietuvai ir izmaiņas sastāvā.

Viļņā notikušajā mačā ar rezultātu 1:0 uzvarēja viesi no Igaunijas, kuru labā vārtus guva Henrijs Aniers.

"Spēles stila ziņā neko jaunu mēs neieraudzījām, bet zināmās taktiskajās niansēs Lietuvas mačs ar Igauniju bija ļoti informācijas bagāts. Protams nezinām, kāds būs Lietuvas sastāvs, ņemot vērā, ka tā viņiem būs jau otrā spēle Baltijas kausā, bet stila un taktisko risinājumu ziņā saprotam, kam mums ir jāgatavojas," piebilda treneris.

Uzbrucējs Dāvis Ikaunieks atgādināja, ka "Baltijas kausa izcīņa ir turnīrs, kur var iegūt kausu. Gribas uzvarēt un savai valstij izcīnīt trofeju. Ir simtprocentīga gatavība un gribēšana to izdarīt."

4 .jūnijā Latvijas izlase "Daugavas" stadionā Rīgā plkst.1 9 Baltijas kausa pirmajā spēlē spēkosies ar Lietuvu. Trīs dienas vēlāk izbraukumā paredzēta pārbaudes spēle ar Vāciju, bet 10. jūnijā Igaunijā plānota otrā Baltijas kausa spēle ar mājiniekiem.

Latvijas izlase ir pašreizējā Baltijas kausa glabātāja.

Nākamās oficiālās spēles Latvijas izlasei būs septembra sākumā, kad turpināsies 2022. gada Pasaules kausa kvalifikācijas cikls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!