Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Irānas valdība noliegusi runas, ka valstsvienības futbolistam Amiram Nasram Azadani piespriests nāvessods par dalību protestos par sieviešu tiesībām, raksta izdevums AS.

Jau vēstīts, ka Nasrs Azadani apsūdzēts par "karošanu pret Dievu" un tiks pakārts, vēstīja "The Iran Wire". Futbolists tika aizturēts saistībā ar policijas pulkveža un divu policijas brīvprātīgo nāvi.

Irānas vēstniecība Kolumbijā reaģēja uz Kolumbijas prezidenta Gustavo Petro ierakstu sociālajā tīklā "Twitter", kurā viņš apsveica Lionelu Mesi un Argentīnas izlasi par izcīnīto Pasaules kausu, kā arī izteica vēlmi, lai Irāna nenogalina futbolu.

"Nepatiesas ziņas par nāvessodu Irānas futbolistam," vēstīja Irānas vēstniecība Kolumbijā. "Tiesa vēl nav notikusi. Līdz ar to ziņas par nāvessodu ir tīri meli."

Irānas vēstniecība arī kritizēja hibrīdkaru, kuras ietvaros norisinās viltus ziņu kampaņa.

Nasrs Azadani līdz šim pārstāvējis vietējās līgas klubus "Rah Ahan" un "Tractor".

Irānā septembra vidū aizsākās protesti, ko izraisīja Mahsas Amini nāve pēc tam, kad tikumības policija viņu bija aizturējusi par nepareizu galvas lakata valkāšanu. Citas kopā ar Amini aizturētās teikušas, ka policijā Amini smagi piekauta.

Katarā notikušajā Pasaules kausā Irānas futbola izlase, protestējot pret režīmu, pirms mačiem nedziedāja nacionālo himnu. Iepriekš bijušais valstsvienības spēlētājs Vurija Gafuri tika arestēts par "propagandas izplatīšanu pret Islāma republiku un cenšanos iedragāt komandu". Par piedalīšanos protestos tika arestēts vēl viens futbolists Parviss Borumands, taču abus atbrīvoja pirms Irānas izlases spēles Pasaules kausā pret ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!