Foto: F64

"SynotTip" Latvijas futbola virslīgas sestās kārtas noslēdzošajā mačā "Jelgava" svētdien savā laukumā nospēlēja neizšķirti 1:1 (1:1) ar "Metta/Latvijas Universitāte" vienību.

Jelgavnieku labā ar vārtiem izcēlās Alans Siņeļņikovs, kamēr "Metta"/LU rindās ar precīzu sitienu atzīmējās Ņikita Ivanovs.

Šī mača rezultātu jau piektajā minūtē atklāja "Metta"/LU uzbrucējs Ņikita Ivanovs, sitot bumbu ar galvu vārtu stūrī. Savukārt 15 minūtes vēlāk jelgavnieki panāca izlīdzinājumu, jo lielisku tiešo brīvsitienu realizēja Siņeļņikovs. Pirmā puslaika turpinājumā abas vienības apmainījās bīstamiem uzbrukumiem, bet vārti tā arī netika gūti, turklāt Siņeļņikovs trāpīja pa vārtu konstrukciju.

Arī otrajā puslaikā komandas centās uzbrukt un apdraudēt pretinieku vārtus, turklāt pašā sākumā "Metta"/LU raidīja bumbu jelgavnieku vārtos, tomēr tiesneši vārtu guvumu neieskaitīja. Pēcāk vairākas labas izdevības izvirzīties vadībā bija arī "Jelgavai", tomēr izraut uzvaru tai neizdevās. Līdz ar to šis mačs noslēdzās ar neizšķirtu 1:1.

"Jelgava" sezonu iesāka ar uzvaru 1:0 pār iepriekšējo divu gadu čempioni Jūrmalas "Spartaku", bet pēc tam sekoja četri zaudējumi pēc kārtas. "Jelgava" šosezon ir virslīgas rupjākā komanda, jo piecās spēlēs iekrājusi 25 dzeltenās kartītes, turklāt iepriekšējā mačā pret "Liepāju/Mogo", kurā tika ciests zaudējums 1:3, vienas spēles diskvalifikāciju izcieta zemgaliešu galvenais treneris Raviļs Sabitovs.

Savukārt "Metta"/LU sezonas ievadā cieta četrus zaudējumus, bet iepriekšējā kārtā tika pie pirmā punkta, pastarīšu cīņā nospēlējot neizšķirti 2:2 ar "Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola" vienību.

Abas komandas ir šosezon mazrezultatīvākās virslīgā - "Jelgava" guvusi trīs vārtus, kamēr "Metta"/LU iesitusi četrus.

Ziņots, ka sestās kārtas ievadā "Liepājas/Mogo" piektdien viesos nospēlēja neizšķirti 2:2 ar "Spartaku", kamēr "Riga" savā laukumā ar 6:1 sagrāva "Valmiera Glass"/ViA vienību. Savukārt sestdien centrālajā spēlē starp "Ventspils" un RFS vienībām tika fiksēts kaujiniecisks neizšķirts.

Virslīgas kopvērtējuma līderpozīcijā ar 14 punktiem sešās spēlēs ir "Liepāja/Mogo" un "Ventspils" komandas, kurām ar 13 punktiem seko RFS. Tālāk ar desmit punktiem sešos dueļos seko "Spartaks", deviņi punkti ir "Riga" futbolistiem, četrus punktus iekrājusi "Jelgava", bet trīs ir "Metta"/LU kontā, kamēr "Valmiera Glass"/ViA rēķinā ir viens punkts.

Šajā sezonā astoņas virslīgas komandas aizvadīs četrus apļus, tādējādi kopumā katra nospēlēs pa 28 mačiem. Sezona noslēgsies 10. novembrī.

Pirms šīs sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar "Best4Sport TV" kanālu, kas tādējādi pārraidīs virslīgas mačus, kā arī katrā centrālajā kārtas mačā būs studija.

Iepriekšējā sezonā Jūrmalas "Spartaks" otro gadu pēc kārtas izcīnīja valsts čempionu titulu, aiz sevis atstājot "Liepāja/Mogo" vienību, kamēr trešā palika "Riga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!