Foto: F64

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārlietu komiteja piektdien, 10. jūlijā, uz mēnesi diskvalificēja "Liepāja" uzbrucēju Artūru Karašausku, kurš pēc "Optibet" Latvijas virslīgas spēles izteicis draudus spēles tiesnešiem.

"LFF DK, izvērtējot š. g. 8. jūlija "Optibet" virslīgas spēles FK "Liepāja" – "Valmiera FC" tiesnešu ierakstu spēles protokolā, secina, ka FK "Liepāja" spēlētājs Artūrs Karašausks pēc spēles ir izteicis draudus spēles tiesnešiem," teikts lēmumā.

LFF skaidro, ka Disciplinārā reglamenta pielikums par šādu pārkāpumu paredz diskvalifikāciju uz noteiktu laika periodu. Tāpēc, ņemot vērā virslīgas turnīra samazināšanu no četriem uz trīs apļiem un jaunā kalendāra spēļu intensitāti, LFF DK lēmusi liepājnieku uzbrucēju diskvalificēt līdz 8. augustam ieskaitot. Tāpat Karašauskam piespriesta 700 eiro liela soda nauda.

LFF DK lēmusi vēl par divu Liepājas komandas futbolistu sodīšanu. Divu spēļu diskvalifikācija piespriesta Kristianam Torresam, kurš jau pēc mača par savu uzvedību saņēma sarkano kartīti. Divu spēļu diskvalifikāciju saņēmis arī Sejdina Keita, kuram gan protokolā nav ne brīdinājuma, ne noraidījuma. Visticamāk, Keita sodu saņēmis par agresīvu rīcību pēc spēles.

Vienas spēles diksvalifikācijas piespriestas "Tukums 2000/TSS" spēlētājam Dāvidam Sandim Strodam un "Jelgava" futbolists Jevgeņijs Kazačoks.

Savukārt soda naudas par pārāk daudzām kartītēm spēlē saņēmuši trīs klubi - "Ventspils", "Tukums 2000/TSS" un "Liepāja" (katram klubam būs jāšķiras no 140 eiro). Vēl 70 eiro soda naudu saņēmis RFS sporta direktors Aleksandrs Usovs. Viņam sods piespriests par "neētisku un rupju izteicienu lietošanu tiesnešu virzienā, atrodoties stadiona teritorijā" trešdien notikušajā spēlē pret "BFC Daugavpils".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!