Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas futbola izlase 2022. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra mačā "Daugavas" stadionā pret Turcijas valstsvienību bija pelnījusi iegūt vismaz vienu punktu, uzskata galvenais treneris Dainis Kazakevičs, kurš neslēpj sarūgtinājumu par kompensācijas laikā piespriesto 11 metru soda sitienu uz Latvijas izlases vārtiem.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase nenosargāja vienu vārtu pārsvaru un dramatiskā mača izskaņā zaudēja Turcijas izlasei ar rezultātu 1:2. Turcija uzvaras vārtus guva ar 11 metru soda sitienu, ko piešķīra ar video atkārtojuma palīdzību.

"Rezultāts vienmēr ir uz tablo, tāpēc tas vienmēr ir pelnīts. Ņemot vērā mūsu spēles kvalitāti un izveidotās iespējas, mēs varējām cerēt uz kaut ko vairāk. Gribu paslavēt komandu par sniegumu, kvalitāti un cīņassparu," Kazakevičs teica pēcspēles preses konferencē. "Ir liela vilšanās sajūta, ka netikām pie punktiem, jo puiši ar savu sniegumu to bija pelnījuši. No spēles kvalitātes viedokļa man šis mačs komandas izpildījumā pat patika vairāk nekā pirmā apļa spēle Turcijā." pēc mača preses konferencē pauda Kazakevičs.

Latvijas izlases galvenais treneris abos vārtu zaudējumos saskatīja individuālas kļūdas, tāpēc no Turcijas goliem varēja izvairīties.

"Te, protams, ir runa arī par spēlētāju pieredzi, kuru turki nodemonstrēja. No šādas spēles var paņemt daudz mācību stundas," izcēla treneris. "Mums līdz spēles beigām arī pie neizšķirta rezultāta bija liela vēlēšanās uzbrukt un radīt iespējas, un tas man par komandas mentālo gatavību daudz pastāsta. Tas, ka līdz spēles beigām meklējām iespējas, ir labs signāls. Vairāk bija jāizspiež no standartsituācijām, kuru bija daudz," viņš sacīja.

Kazakevičs bija apmierināts Latvijas izlases spēles saturu abos mačos šajā mēnesī, kurā tika piedzīvoti minimāli zaudējumi pret Nīderlandi un Turciju.

"Deviņdesmit piektajā minūtē tādā spēlē uz saviem vārtiem saņemt 11 metru soda sitienu, protams, rada milzu sarūgtinājumu. Spēles izskaņa ir saistīta arī ar spēlētāju funkcionālo stāvokli, jo šī mums bija otrā spēle pēc kārtas pret augstākā līmeņa pretinieku, turklāt sastāvā, kā zinām, ir iztrūkumi. Ne visi spēlētāji, kas nāca laukumā uz maiņu, spēja ieiet tik sarežģītā spēlē," uzskata Kazakevičs. "Šajās divās mājas spēlēs mēs cerējām uz kādu punktu, tāpēc ir vilšanās, tomēr satura ziņā, domāju, parādījām divas labas spēles īsā laikā. Paldies puišiem par izdarīto! Domāju, to redzēja arī līdzjutēji, kuri abos mačos līdz pat pēdējām sekundēm juta līdzi komandai, jo abās spēlēs mēs līdz pat pēdējam cīnījāmies par punktiem."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!