Foto: Publicitātes attēli

Polijas speciālists Pšemislavs Lagožnijs neturpinās vadīt Latvijas futbola virslīgas komandu Jūrmalas "Spartaks", pēc sestdienas mača paziņoja vienības galvenais treneris.

Svētdien viņa vietā galvenā trenera amatā tika apstiprināts portugālis Fabjānu Flora.

Patlaban 30 gadus vecais Lagožnijs Jūrmalas komandas grožus pārņēma pērn jūnijā, kad, būdams asistents, pārņēma sava tautieša Mareka Zuba pienākumus. Par Zuba palīgu Lagožnijam bija jāstrādā arī 2020.gada sezonā, kad polim bija paredzēts vadīt Tukuma komandu, tomēr pandēmijas skarto sezonu viņš tā arī neuzsāka pie šīs vienības stūres.

Pirms tam Lagožnijs strādāja par videoanalītiķi Varšavas "Legia" klubā, bet pa vidu darbam virslīgas komandās viņš bija "Polsat Sport" komentētājs un studijas eksperts. Lagožnijs absolvējis Juzefa Pilsudska Varšavas Fiziskās izglītības universitāti, iegūstot maģistra grādu.

Tikmēr 36 gadus vecais Flora iepriekš vadījis komandas Mjanmā un strādājis savā dzimtenē Portugālē. Romas "Lazio" un Turīnas "Juventus" akadēmijās zinības krājušais Flora iepriekš vadīja Austrumtimoras jauniešu izlasi un strādāja Madagaskarā.

Liela daļa "Spartaka" šīs sezonas futbolistu nav ar pieredzi virslīgā un vienība 12 spēlēs divreiz cīnījusies neizšķirti un piedzīvojusi desmit zaudējumus, kas tai dod pēdējo vietu desmit komandu konkurencē. "Spartaka" komanda ir divkārtējā Latvijas čempione.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!