Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Vadims Ļašenko atbildējis uz portāla "Delfi" jautājumiem saistībā ar Ļašenko iespējamo tikšanos ar uz mūžu diskvalificēto Oļegu Gavrilovu.

Portāls "Delfi" trešdien publicēja rakstu "Ļašenko slaveno 'Gorkša sarunu' nopirka no diskvalificētā Gavrilova, apgalvo 'Noah Jūrmala' vadītājs", kurā aprakstītas attiecības starp tā brīža LFF prezidenta amata kandidātu Vadimu Ļašenko un Oļegu Gavrilovu.

Latvijas kluba "Noah Jūrmala" vadītājs Aleksandrs Jakubovskis apgalvo, ka pirms 2019. gada LFF kongresa Ļašenko no Gavrilova iegādājies audio failu ar bēdīgi slavenajām "Gorkša sarunām", kurās it kā bija dzirdamas Gavrilova un tā brīža LFF prezidenta Kaspara Gorkša balsis.

Vairāki avoti portālam "Delfi" apliecināja, ka Ļašenko gan pirms, gan pēc kongresa vairākkārt tikās ar Gavrilovu. Pats Ļašenko tolaik gan publiski apgalvoja, ka ar Gavrilovu nav ticies un viņu nepazīstot.

Vēl trešdien visi uzrunātie LFF pārstāvji jautājumu plašāk nekomentēja. Arīdzan ceturtdien federācija vai kāds no tās valdes locekļiem publiskus paziņojumus nav veikuši.

Savukārt ceturtdienas vakarā Ļašenko iesniedza atbildi uz vairākiem jautājumiem par iespējamām tikšanās reizēm ar Gavrilovu. LFF norādījusi, ka plašāki komentāri netiks sniegti. LFF prezidents savā publikācijā nenoliedz izvirzītās apsūdzības.

Vadima Ļašenko paziņojums pilnā tā garumā:

"Jebkādu informāciju, kas tiešā veidā tiek saistīta ar plašsaziņas līdzekļos izskanējušajiem apšaubāmas reputācijas cilvēkiem, neesmu tiesīgs komentēt, ņemot vērā pašlaik aktīvās vietēja un starptautiska mēroga izmeklēšanas par šo un citu saistīto personu pretlikumīgajām darbībām. Tas attiecas arī uz šāda veida baumām un apmelojumiem.

Šī nebūt nav pirmā reize, kad kāds mani savu apsvērumu dēļ grib nomelnot. Publiskām personām ar to jārēķinās.

Šajā situācijā esmu ieguvis apliecinājumu tam, ka savtīgu motīvu vadītai cilvēku grupai nepatīk LFF veiktie soļi cīņā pret spēļu rezultātu ietekmēšanu. Pret negodīgiem cilvēkiem Latvijas futbolā mums ir un būs nulles tolerance!

LFF prezidents

Vadims Ļašenko"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!