Piektdien Rīgā "Splendid Palace" norisinājās vērienīgs starptautisks sporta forums "Virslīga Forum", kurā piedalījās Spānijas "LaLiga", Lietuvas Basketbola līgas, Eiropas futbola līgu asociācijas un "Osasuna" kluba pārstāvji, informēja "Optibet Virslīga".

Šāda līmeņa starptautisks sporta forums Latvijā notika pirmo reizi. "Virslīga Forum" piedalījās sporta nozares eksperti un profesionāļi, kuri dalījās savā pieredzē un diskutēja par sporta attīstības iespējām reģionā. Foruma laikā notika gan lekcijas, gan paneļa diskusijas ar ekspertu dalību. Sev interesējošus jautājumus "Virslīga Forum" laikā bija iespēja uzdot jebkuram klātesošajam.

"Virslīga Forum" sākās ar Biedrības "Latvijas Futbola Virslīga" valdes priekšsēdētāja Maksima Krivuņeca uzrunu, bet vēlāk lielajā ekrānā tika parādīta "LaLiga" prezidenta Havjera Tebasa runa, kurš sveica visus "Virslīga Forum" klātesošos un izteica cerību, ka šādi forumi Latvijā kļūs par skaistu tradīciju. Tāpat Spānijas līgas vadītājs veltīja atzinīgus vārdus Virslīgas organizācijai un priecājās par uzsākto sadarbību ar "LaLiga".

Pirmajā paneļdiskusijā par futbola attīstību piedalījās "Virslīga Forum" īpašie viesi "LaLiga" prezidenta vietnieks Havjers Morente, Eiropas futbola līgu asociācijas izpilddirektors Džako Svārts un Krivuņecs, kuri ne tikai diskutēja, bet atbildēja arī uz klātesošo, tajā skaitā sporta līdzjutēju, jautājumiem.

Lietuvas Basketbola līgas (LKL) izpilddirektors Justins Ļaudinsks pastāstīja par to, kādi varētu būt pareizie stratēģiskie mazo līgu, tādu kā LKL vai Virslīga, soļi, kuri ļautu sasniegt nākamo kvalitātes līmeni.

Pēc īsa pārtraukuma "Virslīga Forum" turpinājās ar paneļdiskusiju par Latvijas Virslīgu, kurā ar saviem stāstiem un domām dalījās Latvijas futbola leģenda un tagadējās valsts čempiones RFS ģenerāldirektors Māris Verpakovskis, "Metta" kluba līdzdibinātājs un futbola treneris Andris Riherts, kā arī viens no Latvijas šobrīd labākajiem futbolistiem Roberts Uldriķis. Viņš spēlē Nīderlandes augstākās līgas "Eredivisie" klubā "Cambuur".

Ar katru gadu pasaulē aizvien populārāks kļūst sieviešu futbols, par kura attīstības iespējām plašāk stāstīja "LaLiga" sieviešu futbola vadītājs Pedro Sančess.

Vēl astoņus gadus atpakaļ "LaLiga" organizācijā strādāja vien 40 cilvēki, taču šobrīd "LaLiga" ar 700 darbiniekiem ir kļuvusi par globālu zīmolu ar ofisiem un pārstāvjiem daudzās pasaules valstīs. Spānijas čempionāta veiksmes recepti atklāja starptautiskās nodaļas pārstāvis Hosē Loaiza.

"Virslīga Forum" noslēdzās ar Spānijas augstākās līgas kluba "Osasuna" pārstāvju veiksmes stāstu. Klubs, kurš pirms desmit gadiem atradās uz bankrota sliekšņa, šobrīd tiek uzskatīts par vienu no "LaLiga" veiksmīgākajiem klubiem tieši organizācijas ziņā.

"Virslīga Forum" viesi un dalībnieki visas dienas gaitā ne tikai dalījās ar savu pieredzi, taču arī stāstīja un diskutēja par to, ko būtu iespējams pielāgot Latvijā un Baltijas reģionā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!