Foto: Shutterstock
Latvijas Futbola federācija (LFF) jau ilgstoši cīnās ar dažāda veida krāpniecību un mahinācijām zemāka līmeņa spēlēs, tomēr komandas "New Project" visatļautība pārspējusi visu gaidīto – spēles laikā laukumā ar cita spēlētāja licenci devās 17 gadus vecs futbolists, kurš turklāt komandas pieteikumā figurē kā ārsts.

Līdzīga rakstura problēmas ir jauniešu futbolā un reģionālajās sacensībās, jo ne vienmēr spēlētāja identitāte tiek salīdzināta ar LFF izsniegto licenci. Ja pretinieku komandai izdodas pierādīt šādu faktu, tad vainīgajiem draud zaudējums attiecīgajā spēlē un vēl dažādi sodi. Tomēr Latvijas čempionāta pēc spēka otrajā līgā tik atklāta nekaunība no kādas komandas puses nav pieredzēta.

Šogad Latvijā mačos protokoliem ir elektroniskā versija, ko pirms spēles aizpilda attiecīgo komandu pārstāvji, līdz ar to reāla futbolistu salīdzināšana ar izsniegtajām licencēm īsti nenotiek. Arī spēles ceturtais tiesnesis vai inspektors šo faktu var nepiefiksēt, jo visus futbolistus pēc izskata nepazīst. Krāpniecību, mazāk zināmu fubolistu "pa kluso" aizstājot ar citu spēlētāju, praktiski nav iespējams novērst, ja vien par to kāds "nepačukst".

"New Project" pērn startēja Latvijas čempionāta otrajā līgā, kurā uzvarēja ar nosaukumu "BetLanes". Portālam "Delfi" neoficiāli zināms, ka jau tobrīd LFF apsvērusi iespēju nepielaist "New Project" startam pirmajā līgā, jo pār komandu bijusi aizdomu ēna par manipulēšanu ar spēļu rezultātiem.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!