Foto: F64

Latvijas futbola izlase pirmdien, 10. jūnijā, Rīgā piedzīvoja apkaunojošu zaudējumu 2020. gada Eiropas čempionāta atlasē, G grupā ietvaros ar 0:5 (0:4) nevarīgi piekāpjoties Slovēnijas valstsvienībai.

Latvija dažu dienu laikā divas spēles zaudējusi ar kopējo rezultātu 0:8, bet "Euro 2020" atlasē G grupā četrās spēlēs tā guvusi tikai vienus vārtus un zaudējusi 13, kas ir otrs slitkākais rādītājs (-12) visā atlases turnīrā.

Latvija katastrofāli aizvadīja pirmo puslaiku, vienīgo sitiena mēģinājumu izdarot tikai pēdējā sekundē. Savukārt Slovēnijas izlase pēc pirmajiem gūtajiem vārtiem nežēloja mājiniekus, līdz puslaika beigām panākot 4:0. Sākumā divus vārtus trīs minūtēs guva Domens Črnigojs, tad pēc divām minūtēm Josips Iličičs realizēja "pendeli", bet puslaika izskaņā Iličičs panāca jau 4:0.

Otrā puslaika sākumā - tikai pusotru minūti pēc spēles atsākšanas - Miha Zajcs guva viesiem piektos vārtus. Turpinājumā slovēņi bija tuvu, lai gūtu vēl vārtus, bet veiksme uzsmaidīja Latvijas izlasei. Latvijas izlase izveidoja dažus momentus, tomēr neviens tā pa īstam neapdraudēja pretinieku vārtu drošību.

Latvijas izlase pie uzvaras nav tikusi 12 spēles pēc kārtas. Pagājušā gada 2. jūnijā Latvijas futbolisti Baltijas kausa ietvaros ar 1:0 uzvarēja Igauniju, bet augstākā līmeņa turnīros Latvija uzvaras garšu nav jutusi kopš 2017. gada 10. oktobra - Pasaules kausa kvalifikācijā mājās ar 4:0 tika uzvarēta Andora.

Savukārt tik smagu zaudējumu visos mačos Latvijas izlase pēdējo reizi piedzīvoja 2017. gada martā - pēc pārbaudes spēles 0:5 Gruzijā no amata atkāpās galvenais treneris Marians Pahars. Pirms tam Latvijai smagākais zaudējums bija 0:6 viesos "Euro 2016" atlasē pret spēcigo Nīderlandi. Savukārt mājās Latvijas izlase tik smagi iepriekšējo reizi zaudēja 2013. gadā, kad "Skonto" stadionā tūkstošiem bosniešu fanu klātbūtnē ar 0:5 zaudēts Bosnijai un Hercegovinai.

Portāls "Delfi" piedāvā spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!