Šī gada 14.septembrī ir nodibināta Latvijas Futbolistu un futbolā nodarbināto arodbiedrība (LFNA), piektdien informēja organizācijas priekšsēdētājs, bijušais Latvijas izlases un futbola kluba "Rīga" spēlētājs Igors Korabļovs, kurš aicināja visus Latvijas profesionālos futbolistus tai pievienoties.

"Līdz šim Latvijā nebija nevienas arodbiedrības, kas reāli aizstāvētu pašu futbola spēlētāju profesionālās, ekonomiskās un sociālās intereses un tiesības," par lēmumu dibināt šādu arodbiedrību izteicās Korabļovs.

Jaundibinātās arodbiedrības biedri ir pārliecināti, ka jau sen bija nepieciešama kāda organizācija, kas aizstāvētu futbolistu juridiskās attiecības ar darba devējiem, jo līdzšinējā Latvijas futbolistu pieredze liecina, ka bieži līgumi ar futbolistiem netiek slēgti, algas tiek maksātas aploksnēs un futbola klubi ar spēlētājiem manipulē, dažkārt pielietojot pat draudus. Spēlētāji tiek šantažēti un citādi spiesti spēlēt pēc viņu pārstāvēto sporta klubu noteikumiem.

LFNA mērķis ir piesaistīt iespējami lielāku futbolistu skaitu no visas Latvijas, lai visiem kopā būtu iespējams cīnīties pret negodīgajiem sporta klubiem, nostiprinot caurredzamākas un godīgākas darba attiecības starp sporta klubiem un futbola spēlētājiem, kā arī nepieļaujot futbolistu šantažēšanu un krāpšanos ar algu izmaksām.

Tāpat jaunā arodbiedrība, kurā savu dalību ir apstiprinājuši jau vairāk kā 30 futbolisti no visas Latvijas, ir gatava uzsākt sarunas ar futbola klubiem, lai noslēgtu savstarpējos sadarbības līgumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!