Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Latvijas futbola valstsvienība jaunā galvenā trenera Daiņa Kazakeviča vadībā ceturtdien uzsāka dalību Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) Nāciju līgas D pirmajā grupā, mājās "Daugavas" stadionā spēlējot neizšķirti 0:0 (0:0) ar Andoras izlasi.

Latvijas valstsvienība jau iepriekšējā Nāciju līgas turnīrā bija vienā grupā ar Andoras izlasi, toreiz abas reizes arī spēlējot neizšķirti 0:0.

Jau no paša spēles sākuma iniciatīvu sagrāba Latvijas futbolisti. Spēles piektajā minūtē Jānis Ikaunieks izpildīja bīstamu standartsituāciju, bumbai lidojot tieši garām vārtiem, bet neilgi pēc tam viņa sitienu no tuvas distances atvairīja viesu vārtsargs Hosē Gomess.

Andoras izlase viscaur spēlei piekopa sev ierasto laika vilcināšanu, kā arī brīžiem rupjo spēles manieri. Savukārt Latvijas izlase spēja kontrolēt bumbu, bet puslaika otrajā pusē aizvien retāk tika pie labiem sitieniem. Puslaika otrajā pusē bīstami, bet neprecīzi ar galvu sita Vladislavs Gutkovskis, bet tā pašā izskaņā no kāda metra attāluma neprecīzs bija izlases debitants Eduards Emsis.

Otro puslaiku Latvijas izlase sāka ar diviem izteiktiem uzbrucējiem, laukumā tiekot sūtītam Robertam Uldriķim. Lai gan pirmās puslaika minūtes izlasei nepadevās, mača 55. minūtē 11 metru soda sitienu nopelnīja Vladislavs Gutkovskis. Taču "pendeli" nerealizēja Jānis Ikaunieks, kura izvēlēto bumbas lidojuma pusi uzminēja Gomess.

Drīz vien Ikaunieks tika pie vēl vienas iespējas, bīstami sitot ar galvu. Vārtos raidīto bumbu Andoras aizsargs, iespējams, paspēja izvilkt no vārtiem, bet tiesneši lēma, ka pussargs tāpat iepriekš pārkāpis noteikumus.

Vēl viena spēles atslēgas epizode pienāca 71. minūtē. Kārtējo reizi pirms gaisa divcīņas atklāti tika turēts Gutkovskis. Andoras futbolists Moisess San Nikolass par pārkāpumu tika sodīts, bet Gutkovskim nervi tāpat neizturēja – uzbrucējs pretiniekam iesita ar elkoni, par ko tika noraidīts no laukuma.

Latvijas izlases pārsvars diži gan nenoplaka, bet viesi vairākumā tomēr tika pie papildu iespējām vilcināt laiku. Andrejs Cigaņiks, sitot ar galvu, norībināja Andoras izlases vārtu stabu, pāris bīstamas piespēles izpildīja debitants Alvis Jaunzems, bet kompensācijas laika ievadā Ikaunieka sitienu pustukšos vārtos pamanījās bloķēt viesu aizsargs.

Nākamo spēli izlase aizvadīs svētdien, kad izbraukumā tiksies ar Maltas izlasi, kurai pulksten 21.45 paredzēta spēle pret Fēru salu valstsvienību.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu mača notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!