Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas U-17 un U-19 futbola izlases otrdien, 3. decembrī, uzzināja savus pretiniekus 2020./2021. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā, ziņo Latvijas Futbola federācija (LFF).

Ceļš uz finālturnīru mūsu komandām sāksies 2020. gada rudenī. Tad savas grupas miniturnīrā jācenšas iekļūt labāko divniekā vai jāiegūst vismaz trešā vieta, lai iekļūtu elites kārtā, ko izspēlēs 2021. gada pavasarī.

Latvijas U-17 izlase (dzimuši 2004. gadā un vēlāk) izlozes rezultātā nonāca 12. grupā kopā ar Dāniju, Serbiju un Armēniju.

Izlozē valstsvienība bija trešajā grozā. Pavisam kopumā kvalifikācijas kārtā ir 13 grupas. Katras grupas divas spēcīgākās komandas, kā arī četras labākās trešo vietu īpašnieces (tiks ņemti vērā tikai rezultāti pret grupas spēcīgākajām divām komandām) iekļūs elites kārtā.

Elites kārtā 2021. gada pavasarī noskaidros tās 15 valstsvienības, kas 2021. gada vasarā piedalīsies 16 komandu finālturnīrā Kiprā.

Savukārt Latvijas U-19 izlase (dzimuši 2002. gadā un vēlāk) nonāca 6. grupā, kurā sacentīsies ar Horvātijas, Gruzijas un Kazahstānas komandām.

Arī šeit kopumā ir 13 grupas, bet elites kārtai kvalificēsies pirmo divu vietu ieguvējas un trīs labākās trešo vietu komandas (vērtējot tikai rezultātus pret grupas spēcīgākajām komandām). U-19 finālturnīrā piedalīsies astoņas komandas, bet viena vieta rezervēta mājiniekiem rumāņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!