Foto: SynotTip Virslīga

Latvijas kausa ceturtdaļfinālā "Ventspils" futbolisti sestdien savā laukumā ar rezultātu 1:0 (1:0) pieveica "Liepājas" komandu, savukārt citā duelī Jūrmalas "Spartaks" mājās ar 3:1 pārspēja Rīgas "Skonto".

Ventspilnieki jau mača sākumā izvirzījās vadībā, kad spēles trešajā minūtē vārtus guva Ģirts Karlsons. Turpinājumā liepājnieki atguvās un vairākkārt varēja panākt neizšķirtu pirmajā puslaikā.

Spēles otrajā daļā "Liepājas" futbolisti vairāk kontrolēja bumbu un veidoja uzbrukums, savukārt "Ventspils" vairāk spēlēja no aizsardzības.

Mača beigās "Liepājas" komandas uzbrukuma līderiem Edgaram Gauračam un Dāvim Ikauniekam bija daudz izdevību panākt neizšķirtu rezultātu, tomēr sitieni bija neprecīzi un vairākkārt ventspilniekus glāba arī vārtsargs Maksims Uvarenko.

Šosezon jau notika viens Kurzemes derbijs, kad "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas otrajā spēļu kārtā Ventspilī cīņa noslēdzās neizšķirti 2:2, kaut arī mača gaitā mājinieki bija 2:0 vadībā.

"Ventspils" futbolisti turpinās cīņu par kausu, savukārt Latvijas virslīgas čempione "Liepāja" noslēgusi dalību šajā turnīrā.

Sestdien vēlāk "Skonto" komanda, kas finansiālo problēmu dēļ šosezon ir spiesta spēlēt pirmajā līgā, izvirzījās vadībā mača sākumā, kad septītajā minūtē vārtus guva Jegors Morozs.

"Spartaks" drīz pēc tam panāca neizšķirtu, ar vārtu guvumu izceļotiem Romānam Bespalovam. Turpinājumā pēc stūra sitiena precīzs bija arī Nauris Bulvītis, kurš Jūrmalas komandu izvirzīja vadībā.

"Skonto" komanda ar aktīvu presingu centās atspēlēties, tādējādi "Spartaks" futbolistiem radās grūtības veidot uzbrukumus un nācās vairāk spēlēt savā laukuma pusē.

Spēles beigu daļā Dmitrijs Platonovs nopelnīja 11 metru soda sitienu uz "Skonto" vārtiem, ko pats arī sekmīgi izpildīja, tādējādi dubultojot "Spartaks" vienības pārsvaru, kas galā deva drošu uzvaru.

Svētdien virslīgas komandu duelī ceturtdaļfinālā "Metta"/"Latvijas Universitāte" spēkosies ar "Daugavpils" futbolistiem.

Savukārt ceturtais ceturtdaļfināla duelis norisināsies 13.aprīlī, kad Latvijas kausa īpašniece "Jelgava" spēlēs pret pirmās līgas komandu "Babīte".

Pusfināla pāros uzvarētāji tiks noskaidroti divu spēļu summā.

Latvijas kausa finālspēle šogad 22.maijā notiks Jūrmalas pilsētas stadionā Slokā.

Iepriekšējās divās sezonās pēc kārtas Latvijas kausa izcīņas trofeju izcīnījusi "Jelgavas" komanda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!