Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas Futbola federācija (LFF) operatīvi risina jautājumu par Latvijas U-21 izlases spēlētājiem piemēroto pašizolāciju, kas liegtu attiecīgo futbolistu dalību gaidāmajās "Optibet" virslīgas čempionāta spēlēs. Atbalstu šajā situācijā LFF izteikusi arī Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA), vēsta LFF.

Latvijas U-21 izlase 17. novembrī Polijā aizvadīja savu noslēdzošo 2021. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēli. Atgriežoties Latvijā, visas Covid-19 analīzes komandas pārstāvjiem bijušas negatīvas.

Uzsverot, ka visi Latvijas U-21 jeb olimpiskās izlases spēlētāji ir pilngadīgas personas, kuras, atgriežoties savos klubos Latvijā, turpina pildīt savus profesionālos pienākumus, LFF lūdz Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) mainīt savu nostāju par pašizolācijas noteikšanu valstsvienības pārstāvjiem.

Atbalstu vērtējumam, ka arī U-21 izlases spēlētāji ir uzskatāmi par pieaugušajiem, un līdz ar to tiem ir piemērojams likumā noteiktais izņēmums par pašizolācijas ievērošanu, sniegusi arī UEFA. Pēc attiecīgās informācijas apkopošanas LFF 19. novembrī oficiāli vērsīsies IZM ar lūgumu savu nostāju mainīt.

LFF, kas nesenā Latvijas U-21 sasaukuma laikā ir veikusi visus nepieciešamos drošības pasākumus, cer uz iespējami drīzu situācijas atrisinājumu un attiecīgu IZM lēmumu, kas vairākus virslīgas čempionāta klubus pirms gaidāmajām spēlēm, no kurām divas ir jau piektdien, nenostādītu izteikti sarežģītā situācijā.

LFF uzsver, ka tā aktīvi uzrauga virslīgas sacensību kopējo situāciju ar fiksētajiem Covid-19 saslimšanas gadījumiem un noteikto kontaktpersonu loku komandu sastāvos. Pašreizējā situācija saskaņā ar čempionāta reglamentu un LFF organizēto sacensību sanitāro protokolu ļauj turpmāko spēļu aizvadīšanu. LFF nostāja ir, kamēr to ļauj situācija, komandu izkārtojumu kopvērtējuma tabulā noteikt ar cīņām laukumā. Situācijai mainoties, LFF būs gatava operatīvi pieņemt no tās izrietošus lēmumus.

Jau vēstīts, ka "Riga" FC un RFS komandās vairāki futbolisti saslimuši ar koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19. Piektdien RFS jāaizvada pārceltā spēle pret "Liepājas" vienību.

Taču "Valmiera" FC nākusi klajā ar paziņojumu, kurā pieprasa virslīgas čempionāta pārtraukšanu, jo no Valmieras komandas pieci spēlētāji bija iekļauti U-21 izlases sastāvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!