Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Polijas Futbola federācijas (PZPN) prezidents Cezāre Kuļeša paziņojis, ka valstsvienība neaizvadīs spēles pret Krieviju, tādējādi protestējot pret Krievijas iebrukumu Ukrainā.

Polijas futbola izlasei pēc mēneša jāaizvada Pasaules kausa kvalifikācijas spēle pret Krieviju. Mačs būs pusfināls pēdējā atlases kārtā, un šajā zarā otrā pusfināla pārī savā starpā spēlēs Zviedrija un Čehija. Abu spēļu uzvarētāji tiksies finālā, cīnoties par ceļazīmi uz Pasaules kausa finālturnīru Katarā.

"Pietiek vārdu, laiks rīkoties! Saistībā ar Krievijas Federācijas agresiju pret Ukrainu Polijas valstsvienība negrasās aizvadīt "play-off" maču pret Krieviju. Tas ir vienīgais pareizais lēmums. Mēs risinām sarunas ar Zviedrijas un Čehijas federācijām, lai paustu FIFA kopēju nostāju," teikts Kuļešas paziņojumā sociālajos tīklos.

"Pareizs lēmums! Nevaru iedomāties spēlēšanu pret Krievijas izlasi situācijā, kad Ukrainā turpinās bruņota agresija. Krievijas futbolisti un līdzjutēji par to nav atbildīgi, taču mēs nevaram izlikties, ka nekas nenotiek," sociālos tīklos ierakstīja Polijas un pasaules futbola zvaigzne Roberts Levandovskis.

Vēl viens Polijas izlases futbolists Kamils Gliks ievietojis paziņojumu, kas pauž visas Polijas izlases spēlētāju viedokli. "Mēs, Polijas izlases spēlētāji kopā ar Polijas Futbola asociāciju esam nolēmuši, ka pēc Krievijas uzsāktās agresijas pret Ukrainu nevēlamies spēlēt "play off" spēli pret Krieviju. Tas nav viegls lēmums, bet dzīvē ir daudz svarīgākas lietas par futbolu. Mūsu domas ir ar Ukrainas nāciju un ar mūsu draugu izlasē Toamšu Kedzioru, kurš kopā ar ģimeni joprojām ir Kijevā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!