Foto: AP/Scanpix/LETA

Pēc gaidāmā Eiropas futbola čempionāta Vācijas futbola izlases galvenā trenera amatu pametīs Joakims Lēvs, vēsta Vācijas Futbola federācija.

Lēvs Vācijas izlasei vada kopš 2006. gada, un 17 gadu laikā viņš ar valstsvienību 189 spēlēs izcīnījis 120 uzvaras. 2014. gadā Vācija izcīnīja Pasaules kausa titulu, bet četrus gadus pirms tam ierindojās trešajā vietā. Eiropas čempionātā Vācija 2008. gadā ierindojās otrajā vietā, bet 2012. un 2016. gadā zaudēja pusfinālā.

"Nacionālās izlases galvenais treneris pēc gaidāmā Eiropas čempionāta lūdzis pārtraukt līgumu, kas bija spēkā līdz 2022. gada Pasaules kausa izcīņas noslēgumam," teikts paziņojumā. "Vācijas Futbola asociācija tam piekrita."

"Esmu piedzīvojis lieliskas uzvaras un piedzīvojis sāpīgus zaudējumus, kā arī burvīgus un maģiskus momentus," pauda Lēvs. "Esmu lepns, ka šādi varēju palīdzēt savai valstij. Man bija iespēja strādāt ar valsts labākajiem futbolistiem gandrīz 17 gadus un palīdzēt viņiem attīstīt prasmes."

Vācijas Futbola asociācijas prezidents Frics Kellers atzina, ka ciena Lēva lēmumu un nosauca viņu par vienu no labākajiem treneriem pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!