Foto: LETA

Latvijas Futbola federācija (LFF) anulējusi futbola klubam "Noah Jūrmala" piešķirto licenci dalībai 2021. gada Latvijas futbola čempionāta virslīgas sacensībās.

Tas nozīmē, ka jaunajā 2021. gada "Optibet" virslīgas sezonā spēlēs astoņi klubi. Čempionu godu aizstāvēs "Riga" FC, turnīrā piedalīsies medaļnieces RFS un "Valmiera" FC, kā arī futbola klubi "Ventspils", "Liepāja", Jūrmalas "Spartaks", "Metta" un BFC "Daugavpils".

"Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārlietu komiteja, izvērtējot situāciju, kas skar izmaiņas FC "Noah Jurmala" klubā un šo izmaiņu radītās sekas, secinājusi, ka klubs neatbilst vairākiem LFF Klubu licencēšanas noteikumu kritērijiem, tajā skaitā obligātajiem, kas ir nepieciešami, lai tas saglabātu LFF-A licenci dalībai 2021. gada "Optibet" Virslīgas čempionātā," teikts LFF paziņojumā.

LFF DK savā lēmumā norāda, ka "Noah Jūrmala" līdzšinējie finanšu garantētāji atsaukuši noslēgto ziedojuma līgumu, tādējadi klubs nespēj garantēt finansējumu nākamajai sezonai, kas nodrošinātu komandas darbību. "LFF DK konstatē, ka LFF klubu licencēšanas finanšu kritēriju eksperta atzinums satur norādi, ka š.g. 9. martā FC "Noah Jurmala" iesniegtie papildus dokumenti finanšu kritēriju izpildei un uzrādītie ienākumu avoti ir nesamērojami ar FC "Noah Jurmala" iesniegto 2021. gadā plānoto izdevumu pārskatu (nākotnes finanšu informāciju)."

Spriežot pēc LFF DK lēmuma, "Noah Jūrmala" vairs nekvalificējas arī jaunatnes futbola akadēmijas jautājumā, jo "Noah Jūrmala" nav izpildījis saistības ar FK "Dinamo Rīga", ar ko bija noslēgta vienošanās par jaunatnes akadēmiju. "Minētā sadarbības līguma noslēgšana bija viens no nosacījumiem, kurus izpildot, FC "Noah Jurmala" tika piešķirts akadēmijas līmeņa kluba statuss, lai FC "Noah Jurmala" kā LFF-A licences pretendents varētu nodrošināt LFF Klubu licencēšanas noteikumu 16. paragrāfa 3. punkta izpildi un atbilstoši LFF Jaunatnes futbola klubu akreditācijas nolikumam saņemt akadēmijas līmeņa kluba statusu," norāda LFF.

Tāpat LFF uzsver, ka "Noah Jūrmala" nav izpildījis LFF DK lēmumu attiecībā uz finansiālo saistību nokārtošanu ar Ilūkstes NSS, par ko jau rakstīts vairākkārt.

Spriežot pēc LFF DK lēmuma, pēdējā brīdī "Noah Jūrmala" saņēmis arī atteikumu no līdzšinējā partnera Tukuma Sporta skolas, kuras laukumā bija paredzēts aizvadīt daļu treniņu un spēļu. "LFF DK ir iepazinusies ar š.g. 11. marta Tukuma Sporta skolas vēstuli, kurā norādīts, ka, izvērtējot Tukuma Sporta skolas futbola laukumu noslogojumu, 2021. gadā nav iespējams nodrošināt FC "Noah Jurmala" komandu nodarbības un spēles Tukuma Sporta skolas valdījumā esošajos futbola laukumos un Tukuma Sporta skola pārtrauc 2021. gada 21. janvāra īres līgumu starp Tukuma Sporta skolu un FC "Noah Jurmala". Līdz ar to var secināt, ka FC "Noah Jurmala" šobrīd nav izpildīts LFF Klubu licencēšanas noteikumu 22. paragrāfa 1. punkts, kas nosaka, ka klubam ir jābūt Latvijā pieejamam un LFF organizēto sacensību stadionu komisijas apstiprinātam atbilstošas kategorijas stadionam attiecīgajām klubu sacensībām."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!