Foto: F64

Latvijas Futbola federācija (LFF) pagaidām nav apstiprinājusi Vadima Ļašenko un Sanda Ģirģena pieteikumus organizācijas prezidenta amatam, bet kopumā vēlēšanām uz prezidenta, viceprezidenta un valdes locekļa amatiem pielaisti tikai trīs kandidāti.

Ja šobrīd notiktu vēlēšanas un tām tiktu pielaisti tikai trīs valdes locekļu kandidāti, tad LFF paliktu bez prezidenta un tai nebūtu lemttiesīga valde. LFF paziņojumā neskaidro, kāda būs tās rīcība, ja kandidātu sijāšanas procesā tā arī netiks savākts nepieciešamais valdes locekļu skaits.

LFF sākotnēji informēja, ka LFF Vēlēšanu komiteja pēc visu pieteikumu saņemšanas individuālā un neatkarīgā kārtā komunicēs ar kandidātiem par viņu pieteikumu saturu, dodot laiku līdz 1. aprīlim trūkumu novēršanai, ja tādi tiks konstatēti. Pēc tam nedēļas laikā Vēlēšanu komiteja izskatīs kandidātu pieteikumus, oficiālo vēlēšanu dalībnieku sarakstu apstiprinot 9. aprīlī.

Tomēr līdz pat 1. aprīlim neviens no kandidātiem nav saņēmis nekādus aizrādījumus par nepilnībām savos pieteikumos. Vairākiem kandidātiem nepilnību novēršanai dotas divas dienas no lēmuma paziņošanas dienas 7. aprīļa, lai gan par nepilnībām vai atteikumiem visi prezidenta, viceprezidenta un valdes locekļa amatu kandidati informāciju saņēmuši vien otrdienas, 7. aprīļa, vēlā pēcpusdienā.

Portāla "Delfi" rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka vairāki kandidāti plāno pārsūdzēt LFF Vēlēšanu komitejas lēmumu un, iespējams, tiesāties ar LFF par tās darbību vēlēšanu kandidātu apstiprināšanas procesā.

LFF Vēlēšanu komiteja veikusi pārbaudes abu prezidenta amata kandidātu iesniegtajos dokumentos. Ļašenko pieteikumā ir nepilnīgi aizpildīta integritātes anketa un viņam dotas divas dienas, lai sakārtotu savu pieteikumu.

Savukārt Ģirģena pieteikumā konstatēta problēma divu biedru parakstītajās atbalstu vēstulēs. Lai kandidētu uz prezidenta amatu nepieciešams atbalsts no vismaz 10% jeb 14 LFF biedriem. Ģirģena kandidatūru LFF prezidenta amatam atbalstīja 15 biedri, tomēr pēc divu biedru kļūdainajiem pieteikumiem viņam nav nepieciešamais vismaz 10% atbalsts. Līdz ar to Vēlēšanu komiteja noraidījusi viņa kandidatūru, nedodot Iekšlietu ministram laiku, lai sakārtotu pilnībā savu pieteikumu.

Tikmēr uz diviem viceprezidenta posteņiem šobrīd nav neviena apstiprināta kandidāta. Olafa Pulka un Sergeja Kovaļova kandidatūras nav apstiprinātas nepilnīgi aizpildītas integritātes anketas dēļ. Savukārt Maksima Miņejeva un Vladimira Šteinberga kandidatūras noraidītas, jo "nav pievienoti dokumenti, kas apliecina, ka vismaz 10% LFF biedri ir izteikuši atbalstu kandidāta izvirzīšanai uz attiecīgo valdes amatu".

Uz vakantajām sešām valdes locekļu vietām LFF pagaidām apstiprinājusi tikai trīs kandidātus – Andi Rozīti, Emīlu Latkovski un Viktoriju Mihaļčuku. Vienam no kandidātiem – Naurim Mackevičam – dotas divas dienas, lai atbilstoši aizpildītu integritātes anketu.

Vēl uz vietu LFF valdē pieteikumus iesniedza Anastasija Kučinska, Jānis Engelis, Jānis Apse un Guntars Indriksons. Visu šo četru personu kandidatūras nav apstiprinātas, jo "kandidātam nav nepieciešamais vismaz 10% LFF biedru izteiktais atbalsts kandidāta izvirzīšanai uz attiecīgo valdes amatu"

LFF kongresam sākotnēji bija jānotiek 24. aprīlī, tomēr valstī noteiktā ārkārtas stāvokļa dēļ tas atlikts uz nenoteiktu laiku.

LFF vēlēšanās biedriem jāapstiprina prezidents, divi viceprezidenti un seši valdes locekļi. Šobrīd LFF valdē darbojas astoņi cilvēki - Arturs Zakreševskis, Vadims Direktorenko, Jānis Engelis, Anastasija Kučinska, Aleksandrs Isakovs, Guntis Blumbergs, Sergejs Kovaļovs un Egons Brants. No viņiem atkārtoti uz valdi vēlējās kandidēt Engelis, Kučinska un Kovaļovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!