Foto: Publicitātes foto

Latvijas Futbola federācija (LFF) par ieprasītā ārkārtas kongresa sasaukšanu izziņos tikai tad, kad būs pārbaudītas iesniegtās vēstules leģitimitāte.

Pagājušās nedēļas nogalē 21 LFF biedrs iesniedza atkārtotu vēstuli ar prasību sasaukt ārkārtas kongresu, kurā viens no galvenajiem jautājumiem būs neuzticības izteikšana LFF prezidentam Kasparam Gorkšam. Lai gan vēstule iesniegta 8. februārī, vēl 13. februāra pēcpusdienā LFF nav publicējusi nekādu informāciju ne par pašu vēstuli, ne par kongresa iespējamo datumu.

Kā pirmdien pēc LFF valdes sēdes skaidroja organizācijas ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks, LFF vadība pagājušajā nedēļā bija UEFA kongresā Romā, tāpēc nav bijis laika iepazīties ar vēstuli. Valde pirmdien tika iepazīstināta ne tikai ar otras vēstules iesniegšanas faktu, bet arī par situāciju saistībā ar pirmo vēstuli.

Kā ziņots, 1. februārī 20 LFF biedri iesniedza vēstuli par ārkārtas kongresa sasaukšanu. Šī vēstule no LFF puses tika noraidīta, bet vēlāk saistībā ar šo vēstuli LFF vērsās Valsts policijā, jo, pārbaudot saņemto iesniegumu par LFF ārkārtas kongresa sasaukšanu, konstatētas dokumenta viltošanas pazīmes. Nedēļu pēc šīs pirmās vēstules Gorkša gāšanas iniciatori vērsās ar jaunu vēstuli.

"Tā kā vēstule bija piektdien, tad mēs šonedēļ esam sākuši iesnieguma pārbaudi, vai viss ir leģitīmi vai neleģitīmi, vai viss ir korekti. Tāpēc arī valdes lēmums ir konkrēts: pēc iesnieguma pārbaudes uzdot ģenerālsekretāram rīķoties likuma noteiktajā kārtībā. Ja viss ir korekti, tad atbilstoši statūtiem tiek sasaukts ārkārtas kongress un visi šie jautājumi tiek iekļauti (dienas kārtībā)," vēl pirmdien sacīja Pukinsks, nevēloties spekulēt par iespējamo kongresa datumu.

"Ārkārtas Kongress tiek sasaukts trīs nedēļu laikā no pieprasījuma saņemšanas dienas. Ja šajā termiņā ārkārtas Kongress netiek sasaukts, biedri, kuri pieprasīja tā sasaukšanu, var lūgt palīdzību FIFA un/vai UEFA šī Kongresa organizēšanai," teikts LFF statūtos.

LFF ārkārtas kongresā jāiekļauj pieprasījumā iekļautie jautājumi, taču "prezidents, ģenerālsekretārs vai valde darba kārtību var papildināt". Ja LFF ārkārtas kongresā neizdosies savākt kvorumu, "LFF izpildinstitūcija nekavējoties sasauc atkārtotu Kongresu nosūtot biedriem rakstisku paziņojumu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!