Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas Futbola federācijas (LFF) kongress un prezidenta vēlēšanas pagaidām nav plānots atlikt, portālam "Delfi" apliecināja LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks.

LFF ikgadējais kongress, kurā šoreiz plānotas vēlēšanas, paredzēts 24. aprīlī. Saistībā ar koronavīrusa izraisītās slimības "Covid-19" izplatīšanos nav pagaidām plānots to pārcelt uz vēlāku laiku, jo valstī ārkārtējā situācija ir izsludināta līdz 14. aprīlim.

"Viss rit pēc plāna. Līdz 25. martam kandidāti savus pieteikumus var pieteikt pa pastu vai elektroniski," sacīja Pukinsks. LFF šobrīd ir slēgusi savu ofisu, tomēr plānots kādu dienu līdz 25. martam strādāt, lai dotu iespēju kandidātiem pieteikumus iesniegt klātienē. "Pagaidām kongresa datumu nemainām. Ja pagarinās ārkārtējo situāciju, tad arī skatīsimies un lemsim atkarībā no situācijas."

Pagājušās nedēļas beigās uz nenoteiktu laiku tika pārcelts Latvijas futbola virslīgas sākums, bet LFF ģenerālsekretārs un izpilddirektors Arturs Gaidels piesardzības dēļ vēl dažas dienas izlēmuši būt paškarantīnā. Pukinsks un Gaidels kopā ar Latvijas futbola izlases galveno treneri Daini Kazakeviču 4. martā Amsterdamā piedalījās UEFA Nāciju līgas izlozē, bet Nīderlande no 12. marta iekļauta starp ceļošanai bīstamām valstīm.

Tiesa, vēl pirms došanās paškarantīnā Pukinsks un Gaidels apmeklēja futbola virslīgas publisko preses konferenci 11. martā, aktīvi darbojās LFF telpās un futbola sabiedrībā, bet vēl 13. martā piedalījās LFF valdes ārkārtas sēdē.

Kā skaidroja Pukinsks, Nīderlande riska valstu grupā iekļauta vien 12. martā, bet lēmumu par pašizolēšanos viņš pieņēmis jau pēc LFF valdes sēdes un konsultācijām ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC).

Pukinsks par savu lēmumu informējis valdes locekļus un norādījis, ka ievēros ieteiktās 14 dienas un nevarēs piedalīties komiteju vai valdes sēdēs līdz 18. martam ieskaitot. Tieši šajā datumā – 18. martā – ieplānota nākamā LFF valdes sēde, kurā viens no izskatāmajiem jautājumiem ir par futbola sabiedrībā rezonansi izraisījušo SIA "Futbola aģentūra".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!