Foto: LFF
Tikai deviņus mēnešus pēc ilglaicīga līguma noslēgšanas pārtrūkusi Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) un Latvijas Futbola federācijas (LFF) sadarbība. LTFA valde pirmdien, 14. septembrī, nolēmusi lauzt sadarabības līgumu un atdot telpu futbola virslīgas un pirmās līgas sacensību rīkošanu LFF, informē LTFA.

Pirmdien notikusi LTFA valdes sēde. Ar savu ziņojumu tajā uzstājās arī LTFA izpilddirektors Jānis Nartišs, pēc kura sekoja valdes locekļu savstarpējā diskusija.

"Pēc ilgstošas apspriedes, ņemot vērā izpilddirektora ziņojumu un šī brīža LTFA administratīvo resursu, LTFA valde nolēma atgriezt deleģētās tiesības organizēt telpu futbola sacensības Latvijas Futbola federācijai, tādējādi laužot esošo sadarbības līgumu starp LFF un LTFA. Par LTFA valdes sēdē pieņemto lēmumu LTFA ir informējusi LFF," teikts LTFA paziņojumā.

Šonedēļ bija plānots LTFA kongress, kurā bija paredzēts ievēlēt jauno organizācijas vadītāju un vairākus valdes locekļus, jo šobrīd LTFA valde ir nepilnā sastāvā. Tomēr LTFA, neinformējot kandidātus, kongresu pārcēlusi uz 21. septembri, par ko neapmierinātību sociālos tīklos paudis vienīgais palikušais kandidāts uz LTFA prezidenta amatu Igors Jacevičs. Otrs kandidāts uz amatu Edijs Joksts savu kandidatūru izlēmis atsaukt.

LTFA līgumu izlēmusi lauzt rudenī, lai gan tieši rudenī parasti sākas Latvijas čempionāts telpu futbolā. Pagaidām nav skaidrības, kad varētu sākties telpu futbola sacensības pēc sadarbības pārtraukšanas.

LTFA jau vairākus gadus rīko Latvijas virslīgas un pirmās līgas čempionātus telpu futbolā, kā arī citas telpu futbola sacensības. Vēl janvārī LTFA un LFF vienojās par jaunu līgumu uz trīs gadiem. Abas puses toreiz neslēpa gandarījumu par veiksmīgo sadarbību un pauda gandarījumu, ka izdevies vienoties par ilglaicīgu līgumu, kas došot stabilitāti telpu futbola attīstībai.

"Atbilstoši abu pušu vēlmēm, esam parakstījuši līgumu par ilgtermiņa sadarbību uz trim gadiem," par jaunā sadarbības līguma nosacījumiem šī gada sākumā sacīja LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks. Viņš norādīja, ka galvenais fokuss sadarbībā būs uz telpu futbola virslīgas, 1. līgas un kausa izcīņas sacensību atbalstīšanu, bet līgums paredz, ka ar papildus vienošanos iespējams atbalsts arī citām telpu futbola sacensībām.

"Visupirms jau vēlos pateikties Latvijas Futbola federācijai par uzticību, par to, ka telpu futbola sacensību organizēšana uzticēta Latvijas Telpu futbola asociācijai. Mēs jau iepriekšējos gados pierādījām, ka kopīgiem spēkiem varam īstenot lielas lietas, un Eiropas U-19 čempionāta finālturnīra rīkošana ir spilgts piemērs tam. Tas ir signāls telpu futbolam un visai mūsu sabiedrībai, ka mūsu mērķis ir turpināt attīstību," janvārī pēc līguma parakstīšanas norādīja LTFA prezidents Vadims Ļašenko, kurš tagad ir LFF prezidents.

Ļašenko pēc kļūšanas par LFF prezidentu solīja atstāt LTFA prezidenta amatu un publiski iesniedza atlūgumu. Tāpat no LTFA valdes nesen aizgāja Guntis Apīnis, bet LTFA valdē turpināja darboties seši cilvēki - Artūrs Šketovs, Mārtiņš Petrovs, Arturs Gaidels, Emīls Latkovskis, Edijs Joksts un Eduards Borisevičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!