Foto: AFP/Scanpix / LETA

Spānijas titulētā futbola vienība Madrides "Real" sestdien vietējā čempionātā izcīnīja uzvaru, kas ļāva pārņemt līderpozīcijas.

"Real" savā laukumā ar 2:0 (1:0) uzvarēja Barselonas "Espanyol".

Uzvarētājiem ar precīziem sitieniem izcēlās Rafaels Varane un Karims Benzemā.

Mājinieki vadībā varēja izvirzīties jau sestajā minūtē, jo soda laukumā ielauzās Žuniors Vinisiuss, tomēr Djego Lopess viņa sitienu droši tvēra. Deviņas minūtes vēlāk Benzemā izdarīja spēcīgu sitienu, taču arī šoreiz Lopess palika nepārspēts.

Rezultātu izdevās atklāt 37. minūtē, kad soda laukumā piespēli saņēma Varane, kurš no tuvas distance bija nekļūdīgs. Pirmajā puslaikā vārtus vairs neizdevās gūt, bet mača 54.minūtē Benzemā vēlreiz nespēja gūt vārtus, bet tas viņam izdevās 79. minūtē.

Federiko Valverde ar bumbu ieskrēja soda laukumā un īsi pēc tam to atspēlēja Benzemā, kurš uzreiz izdarīja sitienu, gūstot otros vārtus mačā. Četras minūtes vēlāk otru dzelteno kartīti nopelnīja Ferlands Mendī, kā rezultātā mājinieki palika desmit vīru sastāvā, taču "Espanyol" neprata "atslēgt" madridiešu vārtus.

Uzvara "Real" ļauj par trim punktiem (34) apsteigt "Barcelona" (31), kas gan aizvadījusi par spēli mazāk, bet sestdien vakarā Ziemeļspānijas metropolei ir iespējas atgriezties turnīra vadībā.

Sestdien Spānijas čempionātā paredzētas vēl trīs spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!