Foto: AFP/Scanpix/LETA

Anglijas futbola klubs Mančestras "City" pēc līdzjutēju protestiem atteicies no dalības skandalozajā Eiropas Superlīgā, un arī Londonas "Chelsea" gatava rīkoties līdzīgi, vēsta BBC.

Jau ziņots, ka "AC Milan", Londonas "Arsenal", Madrides "Atletico", Londonas "Chelsea", "Barcelona", Milānas "Inter", Turīnas "Juventus", "Liverpool", Mančestras klubi "United" un "City", Totenhemas "Hotspur", kā arī Madrides "Real" vienojušies par ideju izveidot daļēji slēgtu Eiropas futbola čempionātu, kurš tiktu saukts par Superlīgu.

Tomēr līdzjutēji, bijušie futbolisti un eksperti skarbi kritizēja šādu projektu, jo tā būtu pašreizējās futbola sistēmas graušana. Liels skaits līdzjutēju devās ielās protestēt pret šo ieceri.

Tāpēc Mančestras "City" pieņēma oficiālu lēmumu izstāties no jaunizveidotā projekta.

Šādi gatava rīkoties arī Londonas "Chelsea". Otrdien klubam pirms premjerlīgas spēles ar "Brighton" vienību bija problēmas nokļūt stadionā, jo līdzjutēji protestēja pret "Chelsea" dalību Superlīgā. Londonas kluba tehniskais direktors Petrs Čehs bija spiests doties pie faniem un lūgt atļauju kluba autobusu ielaist stadionā.

Nedaudz vēlāk arī "Chelsea" sāka darbu pie izstāšanās procedūras no Superlīgas.

Savukārt no Mančestras "United" vicepriekšsēdētāja amata atkāpsies Eds Vudvards, kurš saņēma milzu kritiku par dalību Superlīgas projektā. Šajā amatā viņš bija kopš 2012. gada.

Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) prezidents Aleksandrs Čeferins pauda prieku par Mančestras "City" lēmumu un priecājās viņus uzņemt atpakaļ Eiropas futbola ģimenē.

Izskanēja informācija, ka arī Madrides "Atletico" gatava atsaukt savu dalību, tomēr klubs vēlāk noraidīja šīs runas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!