Foto: AFP/Scanpix/LETA

Anglijas premjerlīgas futbola kluba "Manchester City" un Francijas futbola izlases aizsargam Benžamēnam Mendī izvirzīta vēl viena apsūdzība par izvarošanu, trešdien informēja tiesa.

Pret 27 gadus veco futbolistu jau iepriekš tika izvirzītas sešas apsūdzības par izvarošanu un viena par seksuālu uzbrukumu, bet pagājušajā nedēļā tām pievienota septītā apsūdzība par izvarošanu.

Česteras Kroņa tiesā Mendī ieradās uz iepriekšējo noklausīšanos pirms nākamgad gaidāmās prāvas.

Apsūdzības ir saistītas ar noziegumiem pret piecām dažādām sievietēm 2020. un 2021. gadā.

Futbolists dzīvo Anglijas ziemeļrietumos netālu no Maklsfīldas esošajā Prestberijā. Tiesas priekšā viņš stājās kopā ar otru apsūdzēto Luiju Sahu Matariju no Mančestras pievārtē esošās Eklzas.

Matarijam izvirzītas sešas apsūdzības par smagiem seksuāliem noziegumiem pret jaunām sievietēm.

Abiem apsūdzētajiem pēc 40 minūtes ilgās tiesas sēdes tika noteikts apcietinājums. Viņu tiesas prāva sākotnēji bija plānota janvārī, bet tagad ir atlikta uz vēlāku laiku.

2017. gadā Mančestras "City" par 52 miljoniem Lielbritānijas mārciņu (61 miljons eiro) iegādājās Mendī no "Monaco". "City" rindās viņš piedalījies 75 spēlēs, tomēr savainojumi un sportiskās formas zaudēšana ir ierobežojusi viņa spēles laiku.

Pēdējo no savām desmit spēlēm Francijas izlases rindās Mendī aizvadīja 2019. gada novembrī.

2018. gadā kreisās puses aizsargs ar Francijas izlasi izcīnīja Pasaules kausu. Premjerlīgas čempionvienība ir apturējusi viņa dalību klubā līdz krimināllietas sprieduma nolasīšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!