Foto: AFP/Scanpix/LETA

Futbola klubs "Manchester United" trešdien savā laukumā Anglijas futbola premjerlīgas priekšpēdējās kārtas priekšpēdējā spēlē spēlēja neizšķirti ar "West Ham United" un neizmantoja iespēju nedaudz atrauties no konkurentiem cīņā par bronzas medaļām, tomēr palīdzīgu roku mančestriešiem sniedza čempionvienība "Liverpool", kas savā laukumā apspēlēja "United" konkurenti Londonas "Chelsea".

"Manchester United" savā laukumā spēlēja 1:1 (0:1) ar "West Ham United", kas jau nodrošinājusi vietu līgā arī nākamajā sezonā.

Viesus vadībā puslaika kompensācijas otrajā minūtē izvirzīja Mihails Antonio, realizējot 11 metru soda sitienu, kas tika piešķirts par spēli ar roku.

Mājinieki atspēlējās 51. minūtē, kad daudzu īsu piespēļu rezultātā sitiena pozīcijā soda laukumā tika izvirzīts Meisons Grīnvuds, kurš bija precīzs, – rezultāts 1:1.

Vēl trešdien Londonas "Chelsea" viesos pie čempionvienības "Liverpool" cieta zaudējumu ar rezultātu 3:5 (1:3).

23. minūtē mājiniekus vadībā ar precīzu sitienu izvirzīja Nabi Keitā. Pēc desmit minūtēm viesi atbildēja ar "golu", taču VAR sistēma to neatzina aizmugures dēļ Meisonam Mauntam.

Savukārt 38. minūtē pārsvaru dubultoja Trents Aleksandrs-Arnolds, bet vēl pēc piecām minūtēm rezultatīvs pēc Mohameda Salāha piespēles bija Džeordīno Vijnaldums.

Kompensācijas laika trešajā minūtē Olivjē Žirū vienus vārtus atspēlēja, taču 55. minūtē Robertu Firminu pēc Aleksandra-Arnolda piespēles atkal panāca triju vārtu pārsvaru – 4:1.

Vēl pēc sešām minūtēm Temijs Eibrahems guva vārtus Londonas kluba labā, vairojot "Chelsea" cerības. Vēl tuvāk vismaz vienam punktam londonieši nokļuva 73. minūtē, kad viesu labā trešo "golu" iesita Kristians Pulisičs, panākot vairs tikai rezultātu 3:4.

Tomēr 79. minūtē laukumā nākušais liverpūlietis Alekss Oksleids-Čemberleins pēc piecām minūtēm laukumā atkal panāca divu vārtu pārsvaru – rezultāts 5:3 mājinieku labā.

Priekšlaicīgi par čempionāta uzvarētāju jau ir kronēta "Liverpool", kas 37 spēlēs iekrājusi 96 punktus. Ar 78 punktiem sudrabu jau pirms šīs spēles bija izcīnījusi "Manchester City", bet trešajā pozīcijā ar 63 punktiem ir izvirzījusies "Manchester United". Tikpat punktu ir Londonas "Chelsea".

Tālāk ar 62 punktiem ir "Leicester City", bet sesto vietu ieņem un pēdējās ceļazīmes vietā uz Eiropas kausiem ar 59 punktiem atrodas Vulverhemptonas "Wanderers", kas par punktu apsteidz "Tottenham Hotspur". Tiesa, "Chelsea" uzvarot FA kausa izcīņā, Eiropas līgā spēlēs arī septītās pozīcijas ieguvēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!