Foto: AFP/Scanpix/LETA

Spānijas futbola granda "Barcelona" pussargs Lionels Mesi labprāt karjeru turpinātu ASV, futbolists atzina medijam "La Sexta".

Jau vēstīts, ka Mesi vasarā gribēja pamest "Barcelona", mēģinot panākt to, ka viņš var aiziet bez pārejas maksas. "Barcelona" to noraidīja un vēlējās par futbolistu saņemt līgumā paredzēto izpirkuma maksu 700 miljonu apmērā.

Futbolistam līgumsaistības ar vienību ilgst līdz nākamajam jūnijam, bet sezonu tāpat pavadījušas dažādas baumas par viņa nākotni. Sākot ar janvāri, Mesi līgums ļauj uzsākt sarunas ar ārzemju vienībām.

"Vēl nezinu, ko darīšu," futbolists atklāja "La Sexta". "Gaidīšu līdz sezonas beigām. Es vēlētos spēlēt ASV, tur izbaudīt dzīvi un vietējo līgu, bet galu galā atgriezties kādā pozīcijā "Barcelona" klubā."

"Šobrīd svarīgākais ir koncentrēties uz komandu, labi noslēgt sezonu un censties izcīnīt trofejas, neļaujot citām lietām novērst uzmanību," noteica Mesi.

Lūgumu pavest komandu mudināja Argentīnas izlases līdera sarežģītās attiecības ar kluba prezidentu Hosepu Bartomeu, kurš oktobrī pameta amatu. Mesi bijušā vienības prezidenta vadības laiku nodēvēja par "izgāšanos".

"Šis ir ļoti smags brīdis klubam, taču cilvēki tā iekšienē zina, cik situācija ir slikta un ka būs sarežģīti atgriezt klubu tur, kur tas savulaik bija," izsakās Mesi.

Futbola klubs "Barcelona" pērn neuzvarēja nevienā no čempionātiem, bet šīs Spānijas augstākās līgas sezonas ievadā ieņem piekto vietu. Tas klubam bijis sliktākais čempionāta sākums pēdējo 33 gadu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!