Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Argentīnas futbola zvaigzne Lionels Mesi izlēmis par savas karjeras nākotni – viņš pārcelsies uz ASV, kur piekritis MSL kluba Maiami "Inter" piedāvājumam.

Tā ir pirmā reize izcilā futbolista karjerā, kad viņš spēlēs ārpus Eiropas.

Mesi bija saņēmis finansiāli ļoti izdevīgu piedāvājumu no Saūda Arābijas kluba "Al-Hilal". Tāpat tika runāts, ka argentīnietis varētu atgriezties "Barcelona" rindās, tomēr pats futbolists tagad devis priekšroku spēlēšanai ASV.

35 gadus vecajam Mesi šobrīd vēl spēkā ir līgums ar Parīzes "St.Germain", tomēr tas netiks pagarināts. ESPN ziņo, ka Mesi piesaistīšana ir MLS vērienīgākais darījums turnīra 27 gadu vēsturē, neminot līguma summu. Līguma nosacījumos ietilpst arī punkts par iespēju kļūt par vienu no kluba līdzīpašniekiem, kā arī ienākumu daļa no "Apple TV" MLS sezonas jaunajiem abonementiem.

"Inter" pēc 16 mačiem turnīra tabulā ir pēdējā vietā 15 komandu konkurencē.

"Esmu nolēmis doties uz Maiami, līgums vēl par 100% nav parakstīts un varbūt ir kādas nianses, taču esmu nolēmis savu karjeru turpināt tur," teica Mesi.

Maiami kluba viens no līdzīpašniekiem un prezidents ir kādreizējā Anglijas futbola zvaigzne Deivids Bekhems. Mesi izvēlējies karjeru turpināt MLS čempionātā, nevis atgriezties "Barcelona" rindās vai pievienoties Saūda Arābijas komandai "Al-Hilal", kas gatavoja futbolistam piedāvāt naudīgu līgumu.

Mesi ilgu laiku bija "Barcelona" "firmas zīme", bet 2021. gadā pēc 21 sezonas Katalonijā pieņēma PSG piedāvājumu, jo "Barcelona' sākās finansiālās problēmas. "Barcelona" rindās Mesi guva 672 vārtus un izcīnīja 10 Spānijas čempionu titulus, četras reizes kopā ar klubu triumfēja UEFA Čempionu līgā un septiņas reizes izcīnīja Spānijas kausu. Mesi karjeras laikā septiņas reizes ieguvis "Ballon d'Or" balvu, ko pasniedz gada labākajam futbolistam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!