Foto: F64

"Metta" komanda sestdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 12. kārtas mačā, kurā četri no pieciem vārtiem tika gūti ar 11 metru soda sitieniem, mājās ar rezultātu 3:2 (2:1) uzvarēja "Tukums 2000"/"Telms" vienību.

Rīdziniekiem divus vārtus guva Lūkass Vapne un vienreiz atzīmējās Mohamets Korrea, bet Tukuma komandas labā vārtus guva Fausts Steponavičs un Raivis Ķiršs.

Uzvara "Metta" komandai ļaus 13.kārtu sagaidīt piektajā pozīcijā.

Jau spēles otrajā minūtē, savā starpā nesaprototies "Metta" pēdējai līnijai, mājinieku vārtsargs Jānis Beks bija spiests pārkāpt noteikumus pret Arturu Krancmani. Ceturtajā minūtē 11 metru soda sitienu realizēja Steponavičs, lietuvietim panākot 1:0 Tukuma komandas labā.

Mača 45.minūtē pēc Korreas centrējuma ar galvu precīzi sita Vapne, panākdams 1:1. Kompensācijas laikā pēc pārkāpuma viesu soda laukumā tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, kuru pieliktā laika trešajā minūtē realizēja Vapne - 2:1.

Trešais 11 metru soda sitiens nozīmēts pirmā puslaika pirmajā pusē, kad vēlreiz soda laukumā tika gāzts Krancmanis. Šo "pendeli" izpildīja Ķiršs, kurš 58.minūtē panāca 2:2.

Nākamais "vienpadsmitnieks" bija pēc pārkāpuma pret Vapni un Korrea to realizēja - 64.minūtē 3:2 "Metta" labā.

Turnīra tabulas augšgalā ar 32 punktiem 12 spēlēs ir "Riga", otro vietu ar 25 punktiem 11 cīņās ieņem RFS, bet 20 punkti 11 mačos "Liepājai". 18 punkti ir "Valmierai", 17 punkti - "Metta" komandai, bet 16 - "Audai". Tālāk 11 punkti ir "Jelgavai", bet tabulas lejasgalā astoņi punkti ir "Tukums 2000"/"Telms" komandai, pa sešiem - Salaspils "Super Nova" un "Daugavpilij".

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, kamēr Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc četros riņķos aizvadītām 36 spēļu kārtām. Kopumā notiks 180 spēles.

2023.gada sezonā Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!