Foto: F64
Latvijas futbola izlase, ciešot zaudējumu 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra mačā, savu darbu nepadarīja līdz galam, uzskata pussargs Viktors Morozs.

Kā ziņots, savainojumiem nomocītā Latvijas izlase kvalifikācijas turnīra otrajā mačā piektdien savā laukumā ar rezultātu 0:3 (0:0) zaudēja pēdējos gados progresējušajai un daudziem talantiem bagātajai Islandes valstsvienībai, teju visu otro puslaiku aizvadot mazākumā. Divas dzeltenās kartītes šajā spēle nopelnīja uzbrucējs Artjoms Rudņevs, bet Morozs Latvijas valstsvienībā atgriezās pēc vairāku gadu pārtraukuma, laukumā dodoties jau pamatsastāvā.

"Protams, izlasē atgriezties bija patīkami. Pēc ierašanās komandā treneris man deva iespēju un lika saprast, ja sevi treniņos parādīšu labi, varēšu laukumā doties pamatsastāvā," sarunā ar žurnālistiem sacīja Morozs. "Tomēr pēc šādas spēles, kurā piedzīvots zaudējums, ir sajūta, ka līdz galam savu darbu neizdarījām. Vajadzēja nospēlēt labāk, lai rezultāts būtu pavisam citādāks."

Morozs uzskata, ka Rudņeva nopelnītais noraidījums izmainījis spēles ritējumu, jo pretējā gadījumā Latvija varēja cerēt uz labvēlīgu rezultātu.

"Kad vēl spēlējām vienādos sastāvos, bijām pacietīgi un gaidījām savas iespējas. Lai gan Islande veica presingu, vērā ņemamu izdevību gūt vārtus līdz sarkanajai kartītei viņiem nebija. Ja nebūtu noraidījuma, mums būtu iespējas nospēlēt labāk. Varējām gūt vārtus, un varbūt rezultāts pēc dueļa būtu patīkamāks. Diemžēl sarkanā kartīte to izbojāja," domā Morozs.

"Visi futbolisti ir pieauguši cilvēki un saprot, ka pēc šāda zaudējuma ģērbtuvēs nebūs labs noskaņojums un visi pārdzīvos, taču treneris centās mūs uzmundrināt. Nākamā spēle mums ir jau pēc divām dienām, tāpēc jāanalizē šis mačs pret Islandi, lai nepieļautu tās pašas kļūdas. Centīsimies nospēlēt labāk," piebilda 34 gadus vecais Morozs. "Godīgi sakot, Islandes spēles stils man simpatizēja. Bijām redzējuši viņu dueli pret Turciju, kur islandieši nospēlēja lieliski, taču no otras puses vairāki spēlētāji šajā komandā nav izceļami. Tomēr futbolisti ir tehniski un ar bumbu strādāja ļoti labi. Var redzēt, ka arī treneris šai komandai ir labs - viņa rokraksts ir jūtams."

Kā zināms, pirmdien Latviju jau gaida nākamais atlases turnīra mačs, kad savā laukumā būs jātiekas ar Turciju, kas cietusi zaudējumus abās līdz šim aizvadītajās cīņās.

"Mums nav izejas - vajag izdarīt maksimumu, lai pirmdienas mačam pret Turciju mēs būtu gatavi," kaujinieciski noskaņots ir Morozs.

Pēc divām kārtām A grupā pa sešiem punktiem ir Čehijai un Islandei, Nīderlande iekrājusi trīs punktus, pa vienam punktam ir Latvijai un Kazahstānai, bet bez punktiem cīnās Turcija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!