Foto: F64

Lai gan piedzīvots zaudējums, parādījām, ka varam spēlēt ar šāda līmeņa komandām – pēc neveiksmes UEFA Konferences līgas otrajā spēlē atzina Latvijas futbola čempionvienības RFS galvenais treneris Viktors Morozs.

Ziņots, ka RFS ceturtdien Rīgā "Skonto" stadionā ar 0:2 (0:1) zaudēja Skotijas vienībai "Hearts", otros vārtus ielaižot tikai pašā mača izskaņā.

"Pirms spēles mēs runājām par emocijām. Emociju bija daudz, ar to problēmu nebija. Puiši izdarīja labu darbu, izpildīja plānu, spēlēja agresīvi gan bez bumbas, gan ar bumbu. Pārliecināts, ka līdzjutējiem spēle patika, man arī," uzreiz pēc zaudējuma televīzijas "Viaplay" ēterā teica Morozs. "Mēs drosmīgi presingojām šādu pretinieku. Parādījām, ka varam spēlēt pret šāda augsta līmeņa komandu, nebija baiļu. Redzēju, ka pretinieki brīžiem netiek galā ar mūsu pozicionālo uzbrukumu. Veidojām uzbrukumus ar momentiem. Komanda strādāja ļoti labi. Pēdējie vārti nav svarīgi, jo tur palika viens aizsargs. Čaļi cīnījās līdz galam. Prieks par to, ko viņi rādīja laukumā."

Morozs otrajā puslaikā nespēja savaldīt emocijas un saņēma divus brīdinājumus, par ko viņam nācās atstāt tehnisko zonu. RFS treneris atzina, ka tā nav pirmā reize, kad viņu padzen no komandas soliņa, bet lēmums "lai paliek uz tiesnešu sirdsapziņas".

RFS aizsargs Vitālijs Jagodinskis norādīja, ka šādā līmenī komanda var cīnīties, tomēr labāk ir jārealizē savas iespējas. "Ja neiesit, šajā līmenī nav uz ko cerēt. Pašatdeve bija superīga, izdarījām visu, ko varējām. Pietrūka iesist vārtus. "Hearts" ir laba komanda, ko tur teikt, meistarības ziņā augstāk par mums. Varbūt meistarība viņiem tieši ļāva fināla fāzē iesist, bet mums varbūt kaut kur meistarības pietrūka. Ar mūsu meistarību arī bija jārealizē momenti, ja uz kaut ko ceram šajā līmenī."

Jagodinska viedoklim piekrita cits RFS aizsargs Elvis Stuglis, kurš uzsver par nepieciešamību realizēt savas iespējas. "Pie 0:0 bija momenti, "štanga" sākumā, pie 0:1 bija momenti. Ja momentus realizētu, būtu pavisam cita spēle. Nebijām gatavi, ka vairākumu caur malām veidos. Pārējais nepārsteidza, klasisks britu futbols – daudz cīņas, daudz jāskrien, daudz tālās piespēles."

Nākamās divas spēles RFS būs mājās un viesos pret Turcijas vienību Stambulas "Bašakšehir", kas divās spēlēs guvusi divas graujošas uzvaras. Jagodinskis norāda, ka visgrūtāk būs Stambulā, kur būs Turcijas līdzjutēju atbalsts mājinieku vienība. "Turcijas komandu pētījām, gatavojoties spēlei pret "Hearts". Tā (spēle pret "Bašakšehir") būs grūtākā spēle grupā, īpaši Turcijā."

Arī Stuglis uzskata, ka spēles pret Turcijas komandu būs grūtākās šajā turnīrā. "Turku klubs manuprāt ir favorīts grupā. Skatījāmies spēli ar "Hearts", viņi labi spēlē ar bumbu. Tas būs pārbaudījums. Līmeni augstāka komanda par "Hearts"."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!