Foto: EPA/LETA
Spānijas futbola čempionāta vienības Madrides "Real" galvenais treneris Žozē Mourinju uzskata, ka viņam jātiek atzītam par gada labāko treneri, vēsta Itālijas laikraksts "Gazzetta dello Sport".

Kā ziņots, Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) 26.oktobrī publicēja 23 spēlētāju sarakstu, kuri pretendēja uz gada labākā Eiropas futbolista balvu, paziņojot pretendentus arī uz gada labākā trenera balvu.

Trīs finālistu vidū iekļuva Spānijas izlases galvenais treneris Visente del Boske, "Barcelona" galvenais treneris Hoseps Gvardiola un Žozē Mourinju, kurš šogad trenējis "Real" un Itālijas A sērijas čempionāta pēdējo piecu gadu spēcīgāko vienību Milānas "Inter".

"11 mēneši darba, 57 spēles un trīs tituli, tai skaitā pasaules futbola nozīmīgākās trofejas - UEFA Čempionu līgas uzvarētāja kausa - iegūšana," savus šī gada sasniegumus uzskaita Mourinju, kurš vēl pie "Inter" stūres vienību aizveda līdz triumfam ne tikai Čempionu līgā, bet arī A sērijas čempionātā un Itālijas kausa izcīņas turnīrā.

"Esmu uzvarējis visus un visur. Nav iespējams viena gada laikā izdarīt ko vairāk. To pašu varu teikt par saviem spēlētājiem," izteicās Mourinju, tādējādi dodot mājienu, ka pie prestižā apbalvojuma nav pelnījis tikt del Boske un paužot sarūgtinājumu par "Inter" un Nīderlandes izlases pussarga Veslija Sneidera neiekļaušanu starp trīs provizoriskajiem pretendentiem uz Eiropas futbolista balvu "Ballon d'Or" jeb "Zelta bumbu".

Jau vēstīts, ka pēc "Gazzetta dello Sport" rīcībā esošās informācijas galvenais favorīts uz "Zelta bumbu" ir Spānijas čempionvienības "Barcelona" spēlētājs Andress Injesta, kurš guva uzvaras vārtus Pasaules kausa finālmačā ar Nīderlandes izlasi, bet starp trim labākajiem vēl tika minēti arī Lionels Mesi un Ksavi, kuri ir Injestas komandas biedri.

"Ja pie balvas tiks Injesta, kurš savainojuma dēļ nespēlēja pirmos piecus gada mēnešus, bet pēc tam Pasaules kausa finālturnīrā aizvadīja sešas spēles un guva vienus vārtus, tad, acīmredzot, Pasaules kausa izcīņas gadā labākos spēlētājus nosaka tika pēc šajā turnīrā parādītā snieguma, bet viss pārējais ir mazsvarīgs," piebilda Mourinju.

Kā ziņots, "Real" vadītājs Mourinju pagājušajā nedēļā tika atzīts par gada labāko treneri Lielbritānijas laikraksta "World Soccer" versijā.

Spānijas čempionāta kopvērtējumā pēc 16 kārtām "Real" ar 41 punktu atrodas otrajā pozīcijā, līderiem "Barcelona" zaudējot divus punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!