Foto: AFP/Scanpix

Slavenais portugāļu speciālists Žozē Mourinju vasarā gatavojas kļūt par titulētā Anglijas futbola kluba Mančestras "United" galveno treneri, vēsta vairāki britu mediji.

Kā ziņo "The Telegraph", Mourinju vairākiem tuviem draugiem jau esot pavēstījis, ka darījums starp abām pusēm ir noslēgts un viņš pēc šīs sezonas pārņems Mančestras kluba grožus.

Savukārt iepriekšējā nedēļā raidorganizācija BBC vēstīja, ka Nīderlandes speciālista Luija van Gāla dienas "United" galvenā trenera amatā ir skaitītas, bet par viņa aizvietotāju kļūs tieši Mourinju, kurš pērnā gada izskaņā tika atlaists no citas Anglijas komandas Londonas "Chelsea".

Pašlaik 53 gadus vecais Mourinju jau sācis strādāt pie komandas modeļa izveides un iespējamajiem sastāva papildinājumiem, informē "The Telegraph".

Zīmīgi, ka izskanējušo informāciju, ka "United" vadībai bijušas pārrunas ar Mourinju, nav noraidījis arī pats klubs. Pats van Gāls gan norādījis, ka šī informācija ir muļķības, un viņš netic, ka Mančestras komandas pārstāvji veikuši sarunas speciālistam aiz muguras.

Vēl kā iespējamie van Gāla pēcteči Mančestras klubā tiek minēti arī pašreizējais Totenhemas "Hotspur" galvenais treneris argentīnietis Maurisio Početīno, viņa tautietis Djego Simeone no Spānijas kluba Madrides "Atletico" un itālis Masimiljāno Alegri, kurš šobrīd trenē vairākkārtējo Itālijas čempioni Turīnas "Juventus".

Pašlaik 64 gadus vecais van Gāls par Mančestras kluba galveno treneri kļuva 2014.gadā, taču šo nepilnu divu gadu laikā nav spējis uzrādīt veiksmīgus rezultātus, turklāt nav iemantojis cieņu komandas līdzjutēju acīs. Jau ap Ziemassvētkiem nīderlandieša pozīcijas bija neskaidras, taču "United" rezultāti uzlabojās, un speciālists savu amatu saglabāja.

Pašreizējais van Gāla līgums noslēgsies 2017.gadā.

Tikmēr Mourinju pērn aizveda "Chelsea" komandu līdz Anglijas čempiones godam, taču šo sezonu šī vienība sāka ļoti neveiksmīgi, kas lika kluba vadībai portugāli atlaist.

Mančestras "United" ar 41 punktu 25 spēlēs Anglijas premjerlīgas kopvērtējumā ieņem piekto vietu, par sešiem punktiem atpaliekot no ceturtajā vietā esošās Mančestras "City". Tieši pirmajās četrās vietās finišējušās komandas nākamajā sezonā tiks pie iespējas spēlēt UEFA Čempionu līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!