Foto: AP/Scanpix/LETA
Piektdien, 22. maijā, 81 gada vecumā mūžībā devies Itālijas futbola kluba Milānas "Inter" bijušais futbolists un treneris Luidži Simoni, vēsta ārvalstu masu mediji.

Simoni pirms gada pārcieta insultu un kopš tā brīža viņa veselības stāvoklis bija kritisks.

Spēlētāja karjeras laikā Simoni kopā ar "Napoli" 1962. gadā izcīnīja Itālijas kausu. Trenera karjerā viņš vadījis 17 klubus, ieskaitot "Napoli", "Lazio" un "Genoa". Itālijas čempionātā viņš piecām komandām septiņas reizes palīdzējis pakāpties uz A sēriju.

"Dzīvē tu ne vienmēr vari būt īsts džentlmenis, citādi nevarēsi sasniegt visus mērķus. Iespējams, es karjeras laikā pārāk bieži biju džentlmenis. Taču lepojos ar to, ko esmu sasniedzis, vienmēr cienīju noteikumus un nemeklēju veidus, kā tos apiet," savulaik teica Simoni, kurš futbola saimē arī ieguva trenera-džentlmeņa slavu.

Spilgtākais Simoni trenera karjeras mirklis bija 1998. gadā, kad viņa vadībā "Inter" izcīnīja UEFA kausu. Simoni tikai šo vienu sezonu vadīja "Inter", kad bija arī tuvu Itālijas čempionu titulam. Kā norāda futbola eksperti, Simoni vienīgais spēja atrast komandā īstu pielietojumu tā brīža brazīļu zvaigznei Ronaldu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!