Foto: F64

Latvijas uzbrucējs Valērijs Šabala futbolista karjeru turpinās Fēru salu komandā "Torshavn", ceturtdien paziņoja klubs.

Pagājušajā sezonā 28 gadus vecais Šabala pārstāvēja citu Fēru salu vienību Klaksvikas KI, kuras rindās Fēru salu augstākajā līgā laukumā devās 18 mačos un guva septiņus vārtus, kā arī aizvadīja vienu maču UEFA Konferences līgas kvalifikācijā un piecas spēles Fēru salu kausa izcīņā.

Pirms došanās uz Fēru salām viņš 2021. gadā spēlēja Rumānijas klubā Konstancas "Viitorul", aizvadot tikai piecus mačus Rumānijas čempionātā, bet atlikušo sezonas daļu uzbrucējs pavadīja Polijas pirmās līgas klubā Belhatovas GKS, kurā 12 spēlēs izcēlās ar vienu precīzu sitienu.

2021.gada vasarā futbolists pievienojās "Liepājai", kuras sastāvā viņš 11 spēlēs guva divus vārtus, trīsreiz rezultatīvi piespēlēja un izcīnīja bronzas medaļas.

2020.gadā Šabala spēlēja Lietuvas klubā Marijampoles "Sūduva", kura sastāvā A līgā 13 spēlēs guva četrus vārtus, bet Eirokausos piedalījās divos mačos un vienā no tiem realizēja svarīgu pēcspēles sitienu. Pirms tam Šabala bija Polijas kluba Legņicas "Miedž" sastāvā, pēc spēka otrajā līgā 16 spēlēs gūstot divus vārtus.

Kopš 2014.gada jūlija, kad Šabala no Rīgas "Skonto" kluba devās leģionāra gaitās, viņš vairākkārt mainījis komandas un "Torshavn" būs jau 15. komanda, kurā viņš spēlēs deviņu gadu laikā. Tiesa, liela daļa viņa ceļojumu saistīti ar Beļģijas kluba "Club Brugge" spēlētāja izīrēšanas operācijām un atgriešanos klubā, kura pamatsastāvā viņš neiekļuva. Karjeras līkloči Šabalu aizveduši arī uz Kipru, Čehiju un Slovākiju.

Latvijas izlases rindās Šabala laukumā devies 53 spēlēs, kurās 12 reizes iekarojis pretinieka vārtus. Izlasē nav spēlējis kopš 2019.gada.

"Torshavn", kas ir 24 reizes triumfējusi Fēru salu augstākajā līgā, pagājušajā sezonā samierinājās ar trešo vietu un 2023.gada sezonu sāks 5.martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!