Foto: F64

Latvijas futbolam šobrīd nav viegli laiki, jo valstsvienības sekmes Pasaules kausa un Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīros bijušas vājas un Latvijas futbolisti nav pārāk pieprasīti spēcīgos čempionātos. Roberts Uldriķis šobrīd ir viena no Latvijas futbola cerībām, jo veiksmīgi spēlē cienījamajā Šveices čempionātā. Viņš sarunā ar portālu "Delfi" stāsta par savām gaitām "Sion" klubā.

"Sion" futbolisti šīs sezonas ievadā izcīnīja septiņas uzvaras pēc kārtas, bet tam sekoja trīs zaudējumi pēc kārtas. Latvijas futbolists Šveices čempionātā un kausa izcīņā piedalījies deviņās spēlēs, no kurām septiņās devies pamatsastāvā un guvis divus vārtus. Komandas galvenais treneris Stefans Henčoss līdz šim esot apmierināts ar latvieša sniegumu.

"Man treneris nav devis uzdevumu tieši gūt vārtus, jo mums ir vairāki tehniski un kvalitatīvi spēlētāji, kuri var iesist bumbu vārtos. Mana loma vairāk līdz šim bijusi saglabāt bumbu, kad veidojam uzbrukumus," stāsta Uldriķis. "Tas tiek darīts ar mērķi saspēli pārvest uz pretinieku laukuma pusi, kas arī diezgan labi izdodas. Es šosezon diezgan veiksmīgi esmu iegājis spēlē, spēli sākot starta vienpadsmitniekā. To pierāda arī septiņu spēļu uzvaru sērija."

Līdz ienākšanai profesionālajā futbolā Uldriķis spēlēja centra pussarga pozīcijā, bet, pievienojoties Latvijas virslīgas klubam "Metta"/LU, kļuva par uzbrucēju. Spēlēšana kopā ar citu gara auguma uzbrucēju Gati Kalniņu ļāva viņam iemācīties dažādus knifus, taču iegūtās iemaņas, spēlējot kā pussargam, viņam tagad noder Henčosa piekoptajā spēles stilā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!