Foto: EPA/Scanpix/LETA

Izraēlas militārā operācija Libānā, iespējams, ir tikai laika jautājums, otrdien, 7. maijā, komentēja kāda augsta ranga Izraēlas militārpersona.

Viņš uzsvēra, ka kamēr starptautiskā sabiedrība ir pilnībā fokusēta uz notikumiem Gazas joslā, tikmēr pie Izraēlas austrumu robežas norisinās "pilna mēroga karš". Lai gan no sabiedroto puses esot novērojami diplomātiskie centieni, ko Izraēla it kā atbalsta, militārpersona neuzskata, ka tie atmaksāsies.

Viņš sarunā ar žurnālistiem, kurā piedalījās arī portāls "Delfi", norādīja, ka Izraēlas ciemati, kas atrodas pie robežas ar Libānu esot pilnībā evakuēti un 60 000 iedzīvotāju paši savā valstī esot bēgļi. Grupējums "Hezbollah" izmantojot tādus ieročus, pret kuriem Izraēla nespēj aizsargāties, norādīja armijas pārstāvis: "Aizsardzība nenodrošinās 100% drošību iedzīvotājiem."

Šie uzbrukumi esot pirmais solis Irānas stratēģijā destabilizēt Tuvos Austrumus. Viņš uzskata, ka Irāna tās sponsorēto teroristu grupējumu aizsegā uzbrūk, jo Izraēla ir uz Rietumiem orientēta valsts. Pārstāvis sprieda, ka Irānas nākotnes vīzijā par Tuvajiem Austrumiem neietilpst ne tikai Izraēla, bet arī vairākas musulmaņu valstis.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!