Foto: AFP/Scanpix

Par spīti Nīderlandes futbola izlases ne pārāk labajam sniegumam pēdējo cīņu laikā, Latvijai svētdien gaidāmajā 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra mačā nav lielas izredzes uz labvēlīgu rezultātu, uzskata šīs valstsvienības pussargs Veslijs Snaijders.

Kā zināms, Nīderlandei, kas vēl šovasar notikušajā Pasaules kausā izcīnīja trešo vietu, šis atlases cikls nav sācies pārāk veiksmīgi - trīs maču laikā izcīnīti tikai trīs punkti, kas liek ieņemt trešo vietu A apakšgrupā. Par punktu no tās atpaliek tieši Latvija.

"Mūsu mērķis šajā cīņā ir skaidrs - uzvarēt Latviju un sākt ciklu praktiski no jauna 2015.gadā," portāls "Ad.nl" citē Snaijdera teikto. Futbolists prognozēja, ka Nīderlandes izlasei būtu jāuzvar seši no turpmākajiem septiņiem kvalifikācijas turnīra mačiem, lai sasniegtu Eiropas čempionāta finālturnīru. "Atskatoties uz mūsu iepriekšējiem rezultātiem, Latvija droši vien tic, ka arī tā var tikt pie labvēlīga rezultāta svētdienas mačā. Taču jau no pirmās minūtes esam apņēmušies skaidri parādīt, ka tas nenotiks."

Savam komandas biedram Nīderlandes izlasē piekrīt arī Arjēns Robens, kurš uzsver, ka viņu pārstāvētajai valstsvienībai noteikti jāuzvar.

Latvijas un Nīderlandes duelis Amsterdamā norisināsies svētdien plkst.19 pēc Latvijas laika.

Latvijas izlase Nīderlandē trenējas jau kopš pirmdienas, lai arī mačs paredzēts vien svētdien. Izlases vadība nolēma visu sagatavošanās posmu pirms spēles pavadīt Nīderlandē, jo nevarēja būt pārliecināta, ka Latvijas nepastāvīgie laikapstākļi treniņiem netraucēs.

Eiropas čempionāta kvalifikācijā pēc trim kārtām A grupā pa deviņiem punktiem ir Čehijai un Islandei, Nīderlande iekrājusi trīs punktus, kam ar diviem punktiem seko Latvija, kamēr Kazahstāna un Turcija iekrājušas pa punktam.

Pēc divu apļu grupu turnīra finālsacensībās iekļūs katras grupas divas labākās komandas un labākā no trešajā vietā palikušajām izlasēm. Pārējās astoņas trešo vietu ieguvējas spēkosies "play-off" pāros par četrām atlikušajām ceļazīmēm.

Eiropas čempionāta finālturnīrs 2016.gadā Francijā būs pirmais, kurā līdzšinējo 16 komandu vietā startēs 24 izlases.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!